Κόσμος

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα λείψανα δεκάδων Ουκρανών αιχμαλώτων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτοιμες να παραδώσουν στην Ουκρανία τα λείψανα δεκάδων αιχμαλώτων πολέμου που έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρίφθηκε τον Ιανουάριο το γιγάντιο μεταγωγικό αεροσκάφος που τους μετέφερε, είναι οι ρωσικές αρχές.

Την είδηση για την παράδοση των λειψάνων Ουκρανών αιχμαλώτων από τη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα (01.03.2024) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την Τατιάνα Μασκάλκοβα, αξιωματούχο αρμόδια για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο πως κατέρριψε την 24η Ιανουαρίου αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας με 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαχθούν με ρώσους στρατιωτικούς. Δεν επέζησε κανείς.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις για την κατηγορία αυτή.

Το Κίεβο ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει πως κατέρριψε το μεταγωγικό. Αμφισβητεί τη ρωσική εκδοχή για το ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος και το τι συνέβη.

Η κυρία Μασκάλκοβα σημείωσε πως βρίσκεται εδώ και κάποιο καιρό σε επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους για το ζήτημα της παράδοσης των πτωμάτων των αιχμαλώτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: Πάνω από 900 τραυματίες και 6.000 προσαγωγές – Φωτιές και δακρυγόνα «σκεπάζουν» Παρίσι, Λυών και Μασσαλία
Αστυνομικός κατηγορείται για βιαιοπραγία αφού εκτόξευσε δακρυγόνο με ευθεία βολή τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο μαθητή λυκείου στην περιοχή του Παρισιού
Διαδηλωτές στο παρίσι
17
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν