Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Όλα στο τραπέζι της συνάντησης των ΥπΕξ Ρωσίας και ΗΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον ξεκινά την επίσκεψή του στη Ρωσία με συνάντηση με τον ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Η ατζέντα αναμένεται να επικεντρωθεί στη αμερικανορωσική ένταση μετά την επίθεση με χημικά στην Ιντλιμπ και τον βομβαρδισμό των Αμερικανών.

Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθούν άλλες επιθέσεις στη Συρία, προσθέτοντας πως η Ρωσία έχει κάθε διάθεση να επιλυθεί η κρίση. Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως η Ρωσία θέλει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ΗΠΑ για τη συριακή κρίση.

Η Ρωσία πιστεύει ότι είναι μεγάλης σημασίας “να αποφευχθεί το ρίσκο άλλων τέτοιων ενεργειών στο μέλλον” είπε ο Λαβρόφ αναφερόμενος στον αμερικανικό βομβαρδισμό τον οποίο και χαρακτήρισε “παράνομο”.

“Η επίσκεψη αυτή μας παρέχει την ευκαιρία, όπως έχουν συμφωνήσει Πούτιν και Τραμπ, ώστε με ειλικρίνεια να εξετάσουμε τις προοπτικές σε όλα τα θέμα και πρώτα στο ζήτημα του μετώπου κατά της τρομοκρατίας” δήλωσε ο Λαβρόφ.

Από την πλευρά του ο Τίλερσον δήλωσε πως ανυπομονεί να έχει μια ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων ώστε να προσδιοριστούν καλύτερα οι σχέσεις Μόσχας και Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τον αμερικανό ΥπΕξ, η σημερινή συνάντηση έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για τις δύο χώρες που πρέπει να βρουν κοινό συμφέρον. “Οι συναντήσεις μας σήμερα έρχονται σε μια σημαντική στιγμή για τις σχέσεις των δύο χωρών, ώστε να βρούμε κοινούς τόπους, ακόμα και αν οι τακτικές μας προσεγγίσεις διαφέρουν”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε