Κόσμος

Ολάντ: Η Ρωσία δεν είναι αντίπαλος, ούτε απειλή

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία δεν είναι ούτε «αντίπαλος», ούτε «απειλή».

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επηρεάζει τις σχέσεις που η Ευρώπη πρέπει να έχει με τη Ρωσία: και για τη Γαλλία, η Ρωσία δεν είναι ένας αντίπαλος, δεν συνιστά μια απειλή» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενώπιον των δημοσιογράφων.

Πολλές χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ιδιαίτερα εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, εκτιμούν ότι η Ρωσία, στην οποία προσαρτήθηκε η Κριμαία και η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλειά τους.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στους Financial Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέμεινε επίσης στην «απειλή» που οι «εχθρικές ενέργειες» της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιπροσωπεύουν για «το όραμά μας για μια ειρηνική Ευρώπη».

«Η Ρωσία είναι ένας εταίρος, που—είναι αλήθεια—μπορεί μερικές φορές, όπως το είδαμε στην Ουκρανία να κάνει χρήση βίας. Εμείς το καταδικάσαμε αυτό όταν συνέβη στην περίπτωση της Κριμαίας και αναζητούμε τρόπους (…) ώστε να βρεθεί μια λύση για την κρίση στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Γαλλίας επέμεινε στην ανάγκη και άλλες χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Η Γαλλία θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει, όχι όμως περισσότερα. Εναπόκειται στους υπόλοιπους να εγγυηθούν αυτήν την ασφάλεια» επέμεινε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ το Παρίσι έχει αναπτύξει 3.500 στρατιώτες στο Σάχελ και σχεδόν ισάριθμα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν