Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Ομέρ Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η Ελλάδα σαμποτάρει την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

Ομέρ Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η Ελλάδα σαμποτάρει την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας
Reuters

Για «προσπάθεια σαμποτάζ» της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στο ζήτημα των θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Όπως υποστήριξε σήμερα Τετάρτη (17.4.24) ο Τσελίκ, η Ελλάδα «σαμποτάρει» τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών και ζήτησε να μην «εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου». 

«Εκτιμούμε ότι η ανακήρυξη των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί αναμφίβολα μια κατάσταση που αφενός σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και αφετέρου εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς επίσπευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.

«Εκφράζουμε για άλλη μια φορά απευθυνόμενοι στην Ελλάδα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και πως σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου», σχολίασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις