Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Όσκαρ: Χαμός με θεωρία συνωμοσίας για την αδιανόητη γκάφα! [vids]

Όσκαρ: Χαμός με θεωρία συνωμοσίας για την αδιανόητη γκάφα! [vids]

Μία θεωρία συνωμοσίας για την απίστευτη γκάφα των Όσκαρ έχει “κατακλύσει” το διαδίκτυο. Πως γίνεται να μπερδεύτηκαν οι κάρτες του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου; Η λύση στο μυστήριο αλλά και η θεωρία που επικρατεί ακολουθούν παρακάτω…

 Ας δούμε αρχικά τι συνέβη… Δυο θρύλοι του σινεμά, ο Γουόρν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ ήταν οι τελευταίοι παρουσιαστές. Και σαν να τους… “κυνηγούν” οι ρόλοι των Μπόνι και Κλάιντ, “έκλεψαν”, άθελά τους, το έβδομο Όσκαρ από το La La Land!

Όταν ο Γουόρεν Μπίτι αργούσε να ανακοινώσει την ταινία που είχε κερδίσει το Όσκαρ πολλοί απόρησαν. Κάποιοι πίστεψαν ότι είχε όρεξη για αστεία. Ή ότι ήθελε να μεγαλώσει την αγωνία. Αλλά είχε το λόγο του τελικά. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, οι διοργανωτές του είχαν δώσει λάθος φάκελο! Και συγκεκριμένα τον φάκελο που ανέφερε ότι νικήτρια του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου ήταν η Έμμα Στόουν για την ερμηνεία της στο La La Land. Έδωσε μάλιστα το φάκελο και στη Φέι Ντάναγουεϊ για να είναι πιο σίγουρος.

Ανακοίνωσε λοιπόν, η Φέι Ντάναγουεϊ για την ακρίβεια: An the winner is… La La Land. Αμ δε! Οι παραγωγοί και οι πρωταγωνιστές της ταινίας ανέβηκαν να παραλάβουν τα Όσκαρ τους και εκεί έγινε η μεγάλη αποκάλυψη. Καθώς ευχαριστούσαν, ο Jordon Horowitz είπε: «Δεν κέρδισε το La La Land. Δεν είναι αστείο. Κέρδισε το Moonlight».

Στη συνέχεια, ο Γουόρεν Μπίτι βρέθηκε στη δύσκολη θέση να απολογηθεί για τη πρωτοφανή γκάφα. Δεν φταίω, είπε, μου έδωσαν λάθος φάκελο. Και για να είναι σίγουρος πως δεν θα τον… βγάλουν τρελό, έδειξε την κάρτα στην κάμερα!

Ωστόσο, οι πιο παρατηρητικοί τονίζουν πως δεν γίνεται η τεράστια γκάφα να έγινε καταλάθος, καθώς η Έμα Στόουν είχε βραβευτεί προηγουμένως και όπως δήλωσε κρατούσε στα χέρια της τον φάκελο που έγραφε ότι είναι η νικήτρια όλο το βράδυ. Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει φωτιά το διαδίκτυο με πολλούς να λένε πως κάτι άλλο “παίζει” και δεν πρόκειται για ένα λάθος.

Βέβαια, η αλήθεια είναι απλή… Σε παλαιότερη συνέντευξη που έδωσαν οι Brian Cullinan και Martha Ruizν που ανήκουν στην ομάδα που διοργανώνει τα Όσκαρ και γνωρίζουν τους νικητές κρύβεται η λύση του μυστηρίου για το τι συνέβη. Όπως οι ίδιοι είχαν αποκαλύψει, ο καθένας του κρατάει 24 φακέλους στην τσάντα του και τον παραδίδουν εναλλάξ σε αυτόν που θα ανακοινώσει τον νικητή του αντίστοιχου Όσκαρ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δυο φάκελοι για κάθε Όσκαρ που δίνεται,άρα τελικά στέκει το ότι απλά οι δυο ηθοποιοί πήραν λάθος φάκελο!

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε