Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Όταν ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Spiderman (pics)

Όταν ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Spiderman (pics)
Reuters

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η συνάντηση που είχε ο Πάπας Φραγκίσκος με τον… Spiderman. Οι κάμερες απαθανάτισαν αυτό το τόσο ξεχωριστό ραντεβού, αλλά ποια είναι η αληθινή ταυτότητα του ανθρώπου που εμφανίστηκε με τη στολή του σούπερ ήρωα;

Ο Spiderman που είδε ο Πάπας Φραγκίσκος την 23η Ιουνίου ονομάζεται Mattia Villardia, είναι 28 ετών και εργάζεται σε μία εταιρία στο Vado Ligure της βόρειας Ιταλίας. Ένας νεαρός άνδρας που, όπως δήλωσε ο ίδιος, για περίπου 20 χρόνια μπαινόβγαινε από το νοσοκομείο Gaslini της Γένοβας, λόγω ασθένειας.

Πάντα – όπως λέει η ΕΡΤ – ο Mattia Villardia ονειρευόταν να του εμφανιστεί ο Spiderman τις δύσκολες ώρες της μακράς και επίπονης θεραπείας. Για τον λόγο αυτό, ο 28χρονος Mattia αποφάσισε να γίνει ο ίδιος ο υπερήρωας που θα κάνει τη νοσηλεία μικρών ασθενών πιο ευχάριστη.

Spiderman: Το τετ α τετ με τον Πάπα 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βατικανό, ο… Spiderman Mattia Villardia παρέδωσε τη μάσκα του στον Ποντίφικα, και επίσης αποκάλυψε και την επόμενη, υψίστης σημασίας αποστολή του: να επισκεφθεί την πολυκλινική Agostino Gemelli όπου θα πάει, με πρωτοβουλία της Επιθεώρησης Δημόσιας Ασφάλειας του Βατικανού, με τη Φιλαρμονική της κρατικής αστυνομίας.

Μιλώντας στο Vatican News, ο Mattia τόνισε πως «οι πραγματικοί υπερήρωες είναι τα παιδιά που υποφέρουν και οι οικογένειές τους που αγωνίζονται με πολλές ελπίδες». Και έτσι ο Ιταλός υπερήρωας ίδρυσε τον εθελοντικό οργανισμό Supereroincorsia (σ.σ. «Υπερήρωες Στον Διάδρομο»), μια ομάδα νέων που ασχολούνται με τον εθελοντισμό ντυμένοι ως υπερήρωες, με σκοπό να φέρουν λίγες στιγμές χαράς στους παιδιατρικούς θαλάμους.

Ο Spiderman κοντά στα άρρωστα παιδιά

Ο ίδιος ο Mattia Villardia διηγήθηκε ένα πολύ όμορφο περιστατικό. «Φόρεσα αυτή τη μάσκα για πρώτη φορά το 2017, τα Χριστούγεννα: Έπρεπε να παραδώσω έναν υπολογιστή στο San Paolo di Imperia και έκανα κάτι που θα μπορούσε να διασκεδάσει τα παιδιά που βίωσαν αυτό που είχα επίσης βιώσει εγώ ο ίδιος».

Ο Spiderman της Savona ήδη δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον περιφερειάρχη της Liguria κ. Toti και βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα για «τον αλτρουισμό και τις ευφάνταστες πρωτοβουλίες με τις οποίες βοηθά στην ανακούφιση του πόνου των νεότερων ασθενών του νοσοκομείου».

Το έργο του συνεχίζεται εντατικά, αφού όταν δεν μπορεί να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στα νοσοκομεία, συνεχίζει τις επαφές με τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς του, μέχρι και μέσω βιντεοκλήσεων, οι οποίες μέχρι τώρα ξεπέρασαν τον εκπληκτικό αριθμό των 1400. Κάτι που πράγματι ορίζει τον Mattia υπερήρωα των ημερών μας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις