Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ουκρανία: Αιματηρή συμπλοκή αντίπαλων συμμοριών στο Κίεβο

Ουκρανία: Αιματηρή συμπλοκή αντίπαλων συμμοριών στο Κίεβο
Reuters Αρχείο

Σκηνές… Σικάγου στην Ουκρανία με πυροβολισμούς ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες που ελέγχουν την αγορά των υπεραστικών συγκοινωνιών στο Κίεβο.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής που σημειώθηκε στην Ουκρανία την Παρασκευή (29.05.2020) ήταν να τραυματιστούν 3 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 21 ατόμων.

Το θέμα απασχόλησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι οι συμπλοκές αυτές του θύμισαν την δεκαετία του 1990.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεράσενκο ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει να ταυτοποιεί τα άτομα που εμπλέκονται στο μοίρασμα της αγοράς στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών στην περιοχή του Κιέβου.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών στη συνοικία Μπροβάρι, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αυτοκίνητα και να προκληθούν ζημιές στα γύρω σπίτια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ενημερώνοντας για το συμβάν τον πρόεδρο Ζελένσκι, ανέφερε ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών και υπήρξε το αποτέλεσμα της διαφθοράς που υπάρχει στον τομέα των μεταφορών.

“Θα ήθελα οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στην φυλακή. Θα ήθελα να τιμωρηθούν”, είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών.

Η αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για πολλαπλές παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού περιοδικού “Σμένα” απηλλάγησαν των καθηκόντων τους δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις