Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ουκρανία: Δώδεκα νεκροί από χτύπημα πυραύλων στο κέντρο της Βινίτσια – Ανάμεσά τους και ένα παιδί

Ουκρανία: Δώδεκα νεκροί από χτύπημα πυραύλων στο κέντρο της Βινίτσια – Ανάμεσά τους και ένα παιδί
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 25 έχουν τραυματιστεί μετά από χτύπημα πυραύλων στο κέντρο της πόλης Βινίτσια, στην κεντρική Ουκρανία. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα μικρό παιδί, με τη φωτογραφία από το καροτσάκι του να κάνει τον γύρο των social. 

Οι Αρχές της Ουκρανίας αναφέρουν ότι σήμερα, Πέμπτη (14.07.2022), τρεις πύραυλοι της Ρωσίας έπεσαν στο κέντρο της πόλης Βινίτσια, πλήττοντας συγκρότημα γραφείων και σπίτια. Από την πυραυλική επίθεση ξέσπασε μεγάλη φωτιά, ενώ έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές. 

Ένας πρώτος απολογισμός από την πυραυλική επίθεση κάνει λόγο για 12 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί. «Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί», έγραψε ο Βολοντίμρ Ζελένσι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Τι είναι αυτό, αν όχι μια ανοικτή τρομοκρατική ενέργεια;» σημειώνει ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Βίντεο και φωτογραφίες από το καροτσάκι που βρίσκονταν μέσα το άτυχο παιδάκι κάνουν τον γύρο των social media. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές και για τουλάχιστον 25 τραυματίες, με τις εικόνες χάους από το σημείο της επίθεσης να έχουν κατακλύσει τα social media. Πλήθος κόσμου τρέχει πανικόβλητος, ενώ πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό της Βινίτσια. 

Δείτε βίντεο:

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν σχολίασε αμέσως τις πληροφορίες για την πυραυλική επίθεση στην Βινίτσια. Η Μόσχα, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις