Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ουκρανία: Ένα παιδί νεκρό και 2 τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ καταγγέλλουν οι Ρώσοι

Ουκρανία: Ένα παιδί νεκρό και 2 τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ καταγγέλλουν οι Ρώσοι
Φωτογραφία Reuters

Ένα παιδί είναι νεκρό και 2 άλλοι άνθρωποι τραυματίες από τον βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού που έπληξε ένα διώροφο κτίριο στην πόλη Ντονέτσκ της Ουκρανίας, κατήγγειλε ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής του κατεχόμενου τμήματος της επαρχίας αυτής, Ντενίς Πουσίλιν.

Η Ρωσία αναφέρει ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση τα κατεχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της επαρχίας του Ντονέτσκ. Έτσι και αυτός ο βομβαρδισμός που κατήγγειλε ο Πουσίλιν, με ένα παιδί νεκρό και 2 ανθρώπους τραυματίες.

Μέρος της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία βρισκόταν από το 2014 υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών έως ότου η Μόσχα ανακοίνωσε πέρυσι την προσάρτηση ολόκληρης της ουκρανικής επαρχίας.

Σε ξεχωριστές επιθέσεις, διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην νότια επαρχία Ζαπορίζια της Ουκρανίας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο χωριό Τρουντόβε, περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Τοκμάκ.

Παράλληλα, η Ουκρανία κατήγγειλε ότι από ρωσικά χτυπήματα στην πόλη Πόκροβσκ σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, εκ των οποίων και παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις