Κόσμος

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην πλημμυρισμένη Χερσώνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί η περιοχή της Χερσώνας να πνίγεται από μεγάλες πλημμύρες μετά την καταστροφή του φράγματος στον ποταμό Δνείπερο με τους Ρώσους να συνεχίζουν τα χτυπήματα στη συγκεκριμένη περιοχή της Ουκρανίας.

“Μετά τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού, υπάρχουν άμαχοι τραυματίες και νεκροί στο κέντρο της πόλης της Χερσώνας. Ο αριθμός τους μένει να διευκρινιστεί”, δήλωσε ο Σέργκι Σεργκέγεφ, υπεύθυνος για τον Τύπο στην περιοχή.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εισαγγελία, “ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν”. Σε ένα χωριό κοντά στη Χερσώνα “τέσσερις κάτοικοι τραυματίστηκαν” σε άλλο πλήγμα, προστίθεται σε ανακοίνωση.

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό αυτό και άλλοι τέσσερις σε άλλη τοποθεσία και ότι έχει αρχίσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου. “Λόγω των στοχευμένων αεροπορικών επιδρομών των κατοχικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των μέτρων για την εκκένωση στην πόλη, ένας άμαχος έχασε τη ζωή του”.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στο Telegram ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στη Χερσώνα διευκρινίζοντας ότι “δεν έχει πληροφορίες” για νεκρούς.

Το υπουργείο επανέλαβε τις κατηγορίες ότι η Ρωσία έχει εγκαταλείψει τους ανθρώπους στο έδαφος που έχει καταλάβει στην περιοχή της Χερσώνας, προσθέτοντας: “Και συνεχίζει να εμποδίζει την Ουκρανία να σώζει το πιο πολύτιμο — τις ανθρώπινες ζωές”.

Ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό και διευκρίνισε ότι μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι “δύο διασώστες, ένας αστυνομικός, ένας νοσοκόμος και ένας Γερμανός εθελοντής”.

Ο κυβερνήτης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το 68% του πλημμυρισμένου εδάφους στην περιφέρεια της Χερσώνας βρίσκεται στην κατεχόμενη από τη Ρωσία αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τις τελευταίες ημέρες τον ρωσικό στρατό για πλήγματα στη Χερσώνα, τη στιγμή που οι αρχές εκκενώνουν τις πλημμυρισμένες περιοχές όπου χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους μετά την καταστροφή φράγματος που βρίσκεται στον ποταμό Δνείπερο.

Η Ρωσία, αντίθετα, δηλώνει ότι ο ουκρανικός στρατός στοχεύει άμαχους που απομακρύνονται από τις εστίες τους, έχοντας σκοτώσει δύο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τις εγκατεστημένες από τη Μόσχα αρχές κατοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γραπτό μήνυμα Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στις χώρες του Κόλπου: «Αναγνωρίστε τον αληθινό εχθρό, να είμαστε ενωμένοι οι μουσουλμάνοι»
Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ, που διαδέχθηκε τον πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, δεν έχει εμφανισθεί δημόσια μετά την 28η Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πυροβολισμοί σε rave party στην Ελβετία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται - Ηχητικό ντοκουμέντο
Οι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 03.00 τοπική ώρα κατά την διάρκεια του «Aarauer Rave», ετήσιου techno πάρτι με την συμμετοχή 3.500 ατόμων στο ιπποδρόμιο του Ααράου - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Ελβετία: Πυροβολισμοί σε rave party, τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται – Ηχητικό ντοκουμέντο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Ντίμης Μαυρόπουλος: Ποιος ήταν ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που «έσβησε» στα συντρίμμια του σκάφους του στο Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο
Διαλύθηκε το σκάφος του στα βράχια - Η σύντροφος και η κόρη του πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα - Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό
Ντίμης Μαυρόπουλος
5
Axios: Η CIA προτείνει τετ α τετ Τραμπ, Πούτιν και Ζελένσκι για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Για πρώτη φορά, ο επικεφαλής της CIA διαδραματίζει προσωπικό και ενεργό ρόλο στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τραμπ με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου
Ο Τζον Ράτκλιφ / AP Photo/Alex Brandon, File