Κόσμος

Ουκρανία και Ρωσία θα ανταλλάξουν 1.000 αιχμαλώτους πολέμου – «Ικανοποιημένη» η ρωσική πλευρά από τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι πρώτες δηλώσεις του Ουκρανού Υπουργού Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ που ήταν επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας που έστειλε η Ουκρανία στις συνομιλίες με την Ρωσία, που διεξήχθησαν σήμερα, Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 στην Κωνσταντινούπολη, έκανε δηλώσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ειδικότερα, ο Ρουστέμ Ουμέροφ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων πολέμου ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

«Ξέρουμε την ημερομηνία, αλλά δεν θα την κοινοποιήσουμε ακόμα», δήλωσε ο Ουμέροφ, μετά τη συνάντηση με τους Ρώσους. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη του πολέμου.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία εξέφρασε στους Ρώσους το αίτημά της για συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη μεριά της, η ρωσική αντιπροσωπεία δηλώνει «ικανοποιημένη» από τις σημερινές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη και επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την ανταλλαγή 1.000 κρατουμένων από κάθε πλευρά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι «γενικά ικανοποιημένη» με τα αποτελέσματα της συνάντησης και οι επαφές θα συνεχιστούν.

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρωσική πλευρά είναι πρόθυμη και έτοιμη να συνεχίσει τις επαφές, ενώ έλαβε σοβαρά υπόψη το αίτημα για συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι, τονίζοντας πως Κίεβο και Μόσχα θα παρουσιάσουν τα «σχέδιά τους» για μια πιθανή μελλοντική κατάπαυση του πυρός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Ιράν στον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθούμε επίθεση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες του Ιράν κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών
Ντόναλντ Τραμπ 6
Φλέγεται το Ιράν: Επεμβαίνει ο στρατός για να καταστείλει τις διαδηλώσεις – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι θα «προστατεύσει αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντα, τις στρατηγικές υποδομές και τη δημόσια περιουσία» - Χωρίς ρεύμα και ίντερνετ η χώρα
Ιράν
9
«Είμαστε μαχητές, μην λυπάστε» το μήνυμα Μαδούρο από τη φυλακή - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα
Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Βενεζουέλας κρατείται σε αμερικανικές φυλακές, μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες, εν αναμονή της δίκης του
Ο συλληφθείς Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στο ελικοδρόμιο του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο
6