Κόσμος

Ουκρανία και Ρωσία θα ανταλλάξουν 1.000 αιχμαλώτους πολέμου – «Ικανοποιημένη» η ρωσική πλευρά από τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι πρώτες δηλώσεις του Ουκρανού Υπουργού Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ που ήταν επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας που έστειλε η Ουκρανία στις συνομιλίες με την Ρωσία, που διεξήχθησαν σήμερα, Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 στην Κωνσταντινούπολη, έκανε δηλώσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ειδικότερα, ο Ρουστέμ Ουμέροφ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων πολέμου ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

«Ξέρουμε την ημερομηνία, αλλά δεν θα την κοινοποιήσουμε ακόμα», δήλωσε ο Ουμέροφ, μετά τη συνάντηση με τους Ρώσους. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη του πολέμου.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία εξέφρασε στους Ρώσους το αίτημά της για συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη μεριά της, η ρωσική αντιπροσωπεία δηλώνει «ικανοποιημένη» από τις σημερινές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη και επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την ανταλλαγή 1.000 κρατουμένων από κάθε πλευρά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι «γενικά ικανοποιημένη» με τα αποτελέσματα της συνάντησης και οι επαφές θα συνεχιστούν.

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρωσική πλευρά είναι πρόθυμη και έτοιμη να συνεχίσει τις επαφές, ενώ έλαβε σοβαρά υπόψη το αίτημα για συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι, τονίζοντας πως Κίεβο και Μόσχα θα παρουσιάσουν τα «σχέδιά τους» για μια πιθανή μελλοντική κατάπαυση του πυρός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλεξίματα για Τραμπ: Κατηγορίες πως απέσυρε έγγραφα από τον φάκελο Επστάιν που τον μπλέκουν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν διαγράφηκε» και ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο διπλά έγγραφα, αποφάσεις μη δημοσιοποίησης ή στοιχεία εν εξελίξει έρευνας
Τζέφρι Επστάιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας
Η τράπεζα Edmond de Rothschild «παρακολουθεί στενά» την γενική διευθύντρια για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
Οι σχέσεις της ντε Ροτσίλντ με τον Επστάιν άρχισαν το 2013, σύμφωνα με ανταλλαγές emai, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο επιχειρηματίας κατέλαβε εξέχουσα θέση, καθώς έγινε ο έμπιστος και στρατηγικός της σύμβουλος
Το λογότυπο της τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γενεύη της Ελβετίας και ο Τζέφρι Επστάιν