Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία – Κίεβο: Έκρηξη κοντά σε σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας – Τι λένε διπλωματικές πηγές

Ουκρανία – Κίεβο: Έκρηξη κοντά σε σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας – Τι λένε διπλωματικές πηγές

Βομβαρδισμοί σημειώνονται από το πρωί στο Κίεβο με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άτομα να τραυματιστούν. Μάλιστα, από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην Ουκρανία χτυπήθηκε πολυκατοικία δίπλα στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας.

Από την επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο κινητοποιήθηκε άμεσα το προσωπικό της πρεσβείας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όλοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για βομβαρδισμό του σπιτιού όπου ζει Ελληνίδα διπλωμάτης. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως επλήγη σπίτι δίπλα στην κατοικία υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας. 

Μπαράζ βομβαρδισμών από το πρωί

Η Ρωσία από το πρωί βομβαρδίζει το Κίεβο, ενώ μέχρι στιγμής από τις εκρήξεις έχουν τραυματιστεί πέντε άτομα. Παράλληλα, εκρήξεις σημειώθηκαν και στην πόλη Τσερκάσι στην κεντρική Ουκρανία.

Ο ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα σημείωσε πως οι χώρες της G7 πρέπει να απαντήσουν στα νέα πυραυλικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας σήμερα, επιβάλλοντας περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και παρέχοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία», αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις