Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ουκρανία: Ξεκίνησε η «δεύτερη φάση» του πολέμου λέει ο προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι

Ουκρανία: Ξεκίνησε η «δεύτερη φάση» του πολέμου λέει ο προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι
ΦΩΤΟΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου», αναφερόμενος στη νέα επίθεση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του απηχούν την τοποθέτηση κορυφαίου Ουκρανού αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε νωρίτερα ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει από το πρωί μια νέα επίθεση.

«Πιστέψτε στον στρατό μας, είναι πολύ δυνατός» δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας, σε ανάρτησή του στο Telegram, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους.

Τουλάχιστον 8 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον οκτώ άμαχοι βρήκαν τον θάνατο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες, σύμφωνα με τις τοπικές ουκρανικές αρχές.

«Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να φύγουν» από την Κρεμίνα, μια μικρή κοινότητα στην περιοχή του Λουχάνσκ που έπεσε νωρίτερα σήμερα στα χέρια των Ρώσων, όπως ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Telegram o περιφερειακός κυβερνήτης Σεργκίι Γκαϊντάι. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερις άμαχοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε.

Στη γειτονική περιοχή του Ντονέτσκ, περίπου 20 χιλιόμετρα μακρύτερα, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντονέτσκ. «Δύο στο Τόρσκε, ένας στο Χαντριγκαλόβε και ένας στο Ραζντόλνε (σκοτώθηκαν). Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν», γνωστοποίησε μέσω Telegram.

Μετά την υποχώρηση των στρατευμάτων της γύρω από το Κίεβο, η Ρωσία συγκέντρωσε τον κύριο όγκο των δυνάμεών της στην ανατολική Ουκρανία, στόχο συχνών βομβαρδισμών μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, στο Χάρκοβο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε, μεταξύ αυτών και ένα 14χρονο αγόρι, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις