Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ουκρανία: Βάζει στο στόχαστρο τα πλοία που θα πλησιάζουν ρωσοκρατούμενα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρανία: Βάζει στο στόχαστρο τα πλοία που θα πλησιάζουν ρωσοκρατούμενα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα

«Ρελάνς» στην Μόσχα και το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει η Ουκρανία, σχετικά με το θέμα των σιτηρών και της κυκλοφορίας των πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από αύριο, 21 Ιουλίου, θα θεωρεί όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό ρωσικά λιμάνια και ουκρανικά λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα που έχουν καταληφθεί από την Μόσχα ως δυνητικούς μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου.

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τα μέσα για να αποκρούσουν τη ρωσική επιθετικότητα στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως χθες (19/7/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως θα θεωρεί, από τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα λιμάνια της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα ως δυνητικούς μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων και κατά συνέπεια ως πιθανούς στόχους.

Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Ρωσία πως εκμεταλλευόμενη την συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών – η οποία εξέπνευσε πριν από λίγες μέρες – έκλεψε ουκρανικά δημητριακά τα οποία και μεταπωλεί ως δικά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις