Κόσμος

Ουκρανικά drones «χάλασαν τη βιτρίνα» του Τσετσένου Καντίροφ με το «Πανεπιστήμιο Πούτιν» και ορκίζεται εκδίκηση

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (29.10.2024) στο «Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων Βλάντιμιρ Πούτιν» στην Τσετσενία, η οποία φαίνεται ότι προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), κάτι που εξόργισε τον Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Τσετσένος ηγέτης επιβεβαίωσε το χτύπημα των drones που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, με τον Καντίροφ να απειλεί ότι «θα καταστρέψει τους Ουκρανούς και θα πάρει εκδίκηση».

Το Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας, το οποίο, όπως λέει και το όνομά του, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εκπαίδευση νυν και μελλοντικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Το πανεπιστήμιο έχει έδρα στην πόλη Γκουντέρμες και φέρει το όνομα «Βλάντιμιρ Πούτιν» προς τιμήν του προέδρου της Ρωσίας. Την πληροφορία για το πλήγμα των ουκρανικών drones έδωσε ο ίδιος ο ηγέτης της Τσετσενίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πηγή και ρωσικούς λογαριασμούς, όπως το Baza, δείχνουν την οροφή του κτιρίου του πανεπιστημίου να φλέγεται.

 

Ο Ραμζάν Καντίροφ επιβεβαίωσε το πλήγμα του UAV και δήλωσε ότι προκλήθηκε πυρκαγιά στην στέγη του πανεπιστημίου χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ωστόσο, ο Τσετσένος ηγέτης απείλησε τους Ουκρανούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μας δάγκωσαν και θα τους καταστρέψουμε»

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια: «Στο πολύ κοντινό μέλλον θα τους δείξουμε το είδος της εκδίκησης που δεν θα μπορούσαν ποτέ ούτε καν να ονειρευτούν». Υπενθυμίζεται πως ο Ραμζάν Καντίροφ υποστηρίζει ηχηρά τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, στον οποίο έχει συνεισφέρει τσετσενικές δυνάμεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκο Ρούμπιο «αντιβασιλέας» στο σχέδιο Τραμπ για τη Βενεζουέλα: Ο ρόλος του στη σύλληψή Μαδούρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος στηρίζεται στον ΥΠΕΞ του για να τον βοηθήσει να «διοικήσει» τη Βενεζουέλα, να μοιράσει τα πετρελαϊκά της περιουσιακά στοιχεία και να εγκαινιάσει μια νέα κυβέρνηση
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ 24
Κραν Μοντανά: Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της Αλίκης Καλλέργη – Οι σπαρακτικές αναρτήσεις του πατέρα και του αδερφού της 15χρονης
Τέλος στην αγωνία με τον χειρότερο τρόπο φαίνεται να μπήκε σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, στην οικογένεια...
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά