Κόσμος

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ενθαρρυντικά νέα η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ και Χεζμπολάχ – Χαιρετίζει ο ΟΗΕ

«Πολύ ενθαρρυντικά νέα» οι ειδήσεις για κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, πρώτα και κύρια για τον Λιβανέζικο και Ισραηλινό λαό που επλήγησαν από τις μάχες. σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει ότι ο Λίβανος θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα χάρη στη μειωμένη επιρροή της Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ υπογραμμίζει ότι η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο είναι μια ανακούφιση στην καταστροφική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, επαινώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για τη μεσολάβησή τους.

«Είναι πλέον κρίσιμο να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός, για να εγγυηθεί την ασφάλεια τόσο των πολιτών του Λιβάνου όσο και του Ισραήλ, καθώς και την επιστροφή των εκτοπισμένων» σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ και επανέλαβε την «έκκληση» προς τους ηγέτες του Λιβάνου να αναλάβουν την πολιτική τους ευθύνη εκλέγοντας πρόεδρο.

«Οι Λιβανέζοι έχουν το δικαίωμα να ανακτήσουν την πλήρη κυριαρχία στα θέματα της χώρας, χωρίς εξωτερική παρέμβαση» καταλήγει ο ύπατος εκπρόσωπος.

Και ο Γκουτέρες χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του.

Ελπίζει ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να βάλει τέλος στη βία, την καταστροφή και την ταλαιπωρία που βιώνει ο λαός και των δύο χωρών.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες προτρέπει τα μέρη να σεβαστούν πλήρως και να εφαρμόσουν γρήγορα όλες τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο Γενικός Γραμματέας καλεί, επίσης, τα μέρη να λάβουν άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης 1701 (2006) του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Ειδική Συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για το Λίβανο (UNSCOL) και η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL) είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως προβλέπει η εντολή τους αντίστοιχα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΓ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι έπειτα από τη βύθιση εμπορικού πλοίου στην Αζοφική Θάλασσα
Ο Βλαντιμίρ Σάλντο, ο διορισμένος από τη Μόσχα ηγέτης των ελεγχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της περιφέρειας Χερσόν της Ουκρανίας, δήλωσε ότι εννέα μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά στην ακτή
Τα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που ναυάγησε στην Αζοφική Θάλασσα, σώθηκαν και τους παρέχεται βοήθεια στις ακτές του τμήματος της περιφέρειας Χερσόν που ελέγχεται από τη Ρωσία
Ο Αμερικανός πιλότος κρύφτηκε τραυματισμένος σε βουνό 2.200 μέτρων στο Ιράν πριν διασωθεί – Ο κομβικός ρόλος της CIA
Η CIA φέρεται να κατέφυγε σε στρατηγική παραπλάνησης προκειμένου να συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση του Αμερικανού πιλότου - Οι Αμερικανοί κατέστρεψαν αεροσκάφη τους όταν αυτά κόλλησαν στην άμμο
Συντρίμμια αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφος στο Ιράν 27
«Ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα»: Το σχέδιο διάσωσης του Αμερικανού πιλότου - Η παραπλάνηση της Τεχεράνης και η μυστική βάση
Πώς οι Αμερικανοί κατάφεραν να μπουν στο έδαφος του Ιράν και να διασώσουν τον πιλότο που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή - Είναι τραυματίας, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο
Αμερικανοί στρατιώτες 34