Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμια ημέρα Nelson Mandela: «Hθική πυξίδα και σημείο αναφοράς για όλους μας» – Η δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες

Νέλσον Μαντέλα

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειαζόμαστε έμπνευση από ανθρώπους που οραματίστηκαν έναν δικαιότερο κόσμο. Αυτό τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Nelson Mandela.

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προέτρεψε τους πολίτες να «τιμήσουν την κληρονομιά του Nelson Mandela αναλαμβάνοντας δράση, υψώνοντας τη φωνή τους ενάντια στο μίσος και υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα με το «να κάνουμε μαζί τον κόσμο μας πιο δίκαιο, συμπονετικό, ευημερούντα και βιώσιμο για όλους».

Στο χθεσινό του μήνυμα (18.07.2022), για την Παγκόσμια Ημέρα Nelson Mandela, ο Αντόνιο Γκουτέρες επεσήμανε πως ο κόσμος μας σήμερα αμαυρώνεται από τον πόλεμο, είναι φορτωμένος από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ταλαιπωρημένος από τον ρατσισμό, τις διακρίσεις, τη φτώχεια και τις ανισότητες, απειλείται από την κλιματική καταστροφή. 

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, απαιτείται να «βρούμε την ελπίδα στο παράδειγμα του Nelson Mandela και έμπνευση από το όραμά του». Έναν ηγέτη, με απαράμιλλο θάρρος και υψηλά επιτεύγματα και έναν άνθρωπο με ήρεμη αξιοπρέπεια και βαθύ ανθρωπισμό.

Στο μονοπάτι προς της ελευθερία και ένα καλύτερο μέλλον

«Ο Nelson Mandela ήταν ένας θεραπευτής και μέντορας για πολλές γενιές. Παραμένει μία ηθική πυξίδα και σημείο αναφοράς για όλους μας», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, συγκίνησε λέγοντας πως ο Nelson Mandela περπάτησε το μονοπάτι προς την ελευθερία και την αξιοπρέπεια με ατσάλινη αποφασιστικότητα, συμπόνια και αγάπη και έδειξε ότι ο καθένας από εμάς έχει την ικανότητα – και την ευθύνη – να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις