Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης για τη Ράχαφ – Στην «αγκαλιά» της Ύπατης Αρμοστείας η 18χρονη

Παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης για τη Ράχαφ – Στην «αγκαλιά» της Ύπατης Αρμοστείας η 18χρονη

Η κινητοποίηση στα σόσιαλ μίντια φαίνεται ότι θα φέρει λύση στην περίπτωση της 18χρονης Ράχαφ που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Η 18χρονη έχει καταγγείλει ότι η οικογένεια της στη Σαουδική Αραβία θα τη σκοτώσει αν οι αρχές επιτρέψουν την απέλασή της,

Η 18χρονη Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ήθελε να ζητήσει πολιτικό άσυλο και συνελήφθη χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, πήρε απόψε την άδεια να εγκαταλείψει το αεροδρόμιο μαζί με αντιπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έπειτα από ισχυρή κινητοποίηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης γύρω από τη σύλληψή της.

Σε πέντε μέρες η απόφαση

«Έφυγε από το αεροδρόμιο μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία», η οποία «θα αποφανθεί για την περίπτωσή της μέσα σε πέντε ημέρες», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο ο επικεφαλής της αρμόδιας για τη μετανάστευση διεύθυνσης της ταϊλανδικής αστυνομίας Σουρασάτε Χακπάρν.

«Αν δεν θέλει να φύγει, δεν θα την στείλουμε παρά τη θέλησή της, είχε διαβεβαιώσει λίγο νωρίτερα ενώπιον δημοσιογράφων του διεθνούς Τύπου που είχαν καταφθάσει στο αεροδρόμιο.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κουνούν συνάντησε, όπως ζητούσε, αντιπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η ταϊλανδική υπηρεσία μετανάστευσης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που την εικονίζουν να αναχωρεί μαζί τους.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Η υπόθεση έχει πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις μετά τον πρόσφατο φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει πως υφίσταται σωματική και ψυχολογική βία από την οικογένειά της και φοβάται για τη ζωή της, αν επιστρέψει στη χώρα της.

Αρχικά επρόκειτο να σταλεί πίσω στη Σαουδική Αραβία μέσω του Κουβέιτ με αεροπλάνο που απογειώθηκε σήμερα το πρωί από την Μπανγκόκ.

Όμως η πτήση αναχώρησε τελικά χωρίς αυτήν, αφού οχυρώθηκε μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου του αεροδρομίου, όπως φάνηκε σε βίντεο που δημοσιοποίησε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις