Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παίρνει εξιτήριο ο Τραμπ με… ηρωικό μήνυμα για τον κορονοϊό!

Τραμπ

Βγαίνει “καβαλάρης” από το νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρίζει ότι αισθάνεται ξανά… 54 ετών! «Μην φοβάστε τον Covid. Μην του επιτρέψετε να κυριεύσει την ζωή σας» λέει σε μήνυμά του, κατακεραυνώνοντας τα ΜΜΕ. Οι πρώτες του αναρτήσεις και η επίσημη ενημέρωση του γιατρού του.

Όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, ο θεράπων ιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, θα κάνει ζωντανά ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού Προέδρου ο οποίος έχει προβληθεί από τον κορονοϊό.

Η… είδηση όμως έρχεται από τον ίδιο τον Τραμπ! Ο οποίος με αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει πως παίρνει εξιτήριο, στέλνοντας το μήνυμά του για τον φονικό ιό!

Click4more: Στα… βήματα του Τραμπ: “Κόλλησε” κορονοϊό το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου

Πριν καν “δώσει” την είδηση για το εξιτήριο, ο Αμερικανός Πρόεδρος φρόντισε να τα… βάλει ξανά με τα media, με αφορμή την… βόλτα που έκανε με ένα μαύρο SUV και η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, λέγοντας στην ανάρτησή του:

“Αναφέρεται ότι τα Media είναι αναστατωμένα επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα ώστε να πω ευχαριστώ στους πολλούς θαυμαστές και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και μέρες, ώστε να αποδώσουν τον σεβασμό του στον Πρόεδρο. Αν δεν το είχα κάνει, τα media θα έλεγαν πως είμαι ΑΓΕΝΗΣ!!!”.

Και συνέχισε σε δεύτερη ανάρτησή του: “Θα φύγω από το υπέροχο νοσοκομείο Walter Reed σήμερα στις 06.30 (σ.σ. ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδος). Αισθάνομαι πολύ καλά! Μην φοβάστε τον Covid. Μην του επιτρέψετε να κυριεύσει την ζωή σας. Έχουμε εξελίξει, υπό την διακυβέρνηση Τραμπ, μερικά πολύ καλά φάρμακα αλλά και γνώση. Νιώθω καλύτερα από ό, τι ένιωθα 20 χρόνια πριν!”.

Δείτε τις αναρτήσεις που έκανε ο Τραμπ

 

 

Η ενημέρωση του γιατρού του

Λίγο μετά το tweet του Αμερικανού Προέδρου, ο γιατρός του, Sean Conley, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για όλες τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Τις τελευταίες 24 ώρες, ο Πρόεδρος συνέχισε να βελτιώνεται. “Έπιασε” ή και ξεπέρασε όλα τα απαιτούμενα κριτήρια του νοσοκομείου για να δοθεί εξιτήριο, πήρε ακόμη μία δόση ρεμδεσιβίρης σήμερα εδώ και σκοπεύουμε να τον μεταφέρουμε στο σπίτι”.

Και συνέχισε: “Έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τον τελευταίο του πυρετό, τα επίπεδα οξυγόνου είναι φυσιολογικά. Δεν έχει ξεφύγει εντελώς τον κίνδυνο ακόμα, όμως η ομάδα μου κι εγώ συμφωνούμε πως όλες οι εξετάσεις του και η κλινική του εικόνα υποστηρίζουν την ασφαλή επιστροφή του Προέδρου στο σπίτι, όπου θα παρακολουθείται μέρα – νύχτα από γιατρούς παγκόσμιας φήμης”.

Οι γιατροί του επίσης τόνισαν πως η πέμπτη και τελική δόση της ρεμδεσιβίρης θα χορηγηθεί στον Τραμπ στον Λευκό Οίκο πια…

Δείτε το βίντεο

 

«Σφίγγα» ο γιατρός για το τελευταίο αρνητικό τεστ – Τι συνέβη με το οξυγόνο

Ο Δρ. Sean Conley, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με το πότε βγήκε το τελευταίο αρνητικό τεστ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που έχει την σημασία του σχετικά με το πότε “κόλλησε” και πότε ήταν μεταδοτικός με τον ιό.

“Δεν θέλω να πάω πίσω” είπε ο γιατρός στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως η ιχνηλάτηση γίνεται ήδη.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο δυο φορές κατά την διάρκεια της νοσηλείας του μέχρι στιγμής, ε΄πε επίσης ο γιατρός του, ενώ μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε πόσες φορές συνέβη κάτι τέτοιο.

Γνωρίζαμε μόνο πως υπήρξαν στιγμές που τα επίπεδα του οξυγόνου είχαν πέσει. “Και τις δύο φορές, του χορηγήθηκε λίγο οξυγόνο και επανήλθε άμεσα”, τόνισε ο Conley.

Του έλεγαν… μείνε!

Οι σύμβουλοι του Τραμπ, πάντως, τον πίεζαν να μην πάρει εξιτήριο μέχρι και πριν λίγες ώρες, σύμφωνα με το CNN, ενώ ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος έλεγε πως νιώθει καλά και θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Οι γιατροί επέμεναν να μείνει στο στρατιωτικό νοσοκομείο, επισημαίνοντας τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης υποτροπής.

“Δεν θέλετε να επιστρέψετε” ήταν το μήνυμα που του έδωσαν, τονίζοντας πως υπάρχουν καλές και κακές μέρες, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν… κρατιόταν ο Τραμπ!

Από το πρωί της Δευτέρας, 05.10.2020, η συζήτηση για το κατά πόσο θα έπαιρνε άμεσα εξιτήριο ο Ντόναλντ Τραμπ, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, στο οποίο νοσηλεύεται, είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, βέβαια, εμφανίζονταν να είναι… θηρίο στο κλουβί!

Click4more: Νέο μήνυμα της Μελάνια Τραμπ για τον κορονοϊό! «Είμαι καλά»

Ήθελε διακαώς να βγει από το νοσοκομείο για να δείξει πως είναι “άτρωτος”, πως δεν “λύγισε” από τον κορονοϊό.

Το timing φυσικά είναι καθοριστικό. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα γίνουν οι αμερικανικές εκλογές (σ.σ. 03/11/2020) και έτσι όλα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα παίζουν τον ρόλο τους.

Όπως για παράδειγμα το τι θα συμβεί αν υπάρξει… κάποια επιπλοκή από την ώρα που θα βγει από το νοσοκομείο και πόσο μεγάλη πολιτική ζημιά θα μπορούσε να του κάνει μια τέτοια εξέλιξη.

Ο ίδιος πάντως μοιάζει να αδιαφορεί. Το αμερικανικό CNN επικαλείται πηγές που τον ήθελαν… απελπισμένο, θέλοντας τίποτα λιγότερο από το να βγει από το νοσοκομείο.

Στα… βήματα του Τραμπ: “Κόλλησε” κορονοϊό το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου

Εν τω μεταξύ, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, θετική στον Covid19 είναι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (!) όπως έκανε γνωστό η ίδια με ανακοίνωσή της. Από τον ιό μολύνθηκαν, επίσης, άλλοι δύο αξιωματούχοι του τομέα ενημέρωσης των ΜΜΕ.

Με τον Τραμπ να νοσηλεύεται ακόμη -τουλάχιστον προς το παρόν- νέος συναγερμός σήμανε στην προεδρική κατοικία των ΗΠΑ στο άκουσμα της είδησης πως ο κορονοϊός μόλυνε και την εκπρόσωπο Τύπου, Kayleigh McEnany.

Με μία ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter, η Kayleigh McEnany αποκάλυψε ότι την περασμένη Πέμπτη (01.10.2020) υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ακόμη ανέφερε ότι είναι ασυμπτωματική και θα εξακολουθήσει να εργάζεται ακόμα και από απομόνωση.

 

Επιπλέον, δύο από τους αναπληρωματικούς της Kayleigh McEnany, οι Chad Gilmartin και Karoline Leavitt, έχουν, επίσης, διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό, σύμφωνα με το CNN.

Με πληροφορίες από: edition.cnn.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις