Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Απελπισμένος ο Τραμπ! «Πρέπει να φύγω από εδώ μέσα» – Νέες ανακοινώσεις σε λίγη ώρα!

Ντόναλντ Τραμπ

Κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed αφού διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, οι αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν είναι… διαρκείς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αμερικανική έκδοση του CNN, επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση των τηλεφωνικών συνομιλιών που έκανε σήμερα, Δευτέρα 05.10.2020, ο Τραμπ, φέρεται να λέει πως “πρέπει να φύγω από εδώ μέσα”.

Click4more: Στα… βήματα του Τραμπ: “Κόλλησε” κορονοϊό το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου

Το ίδιο μέσο, πάντως, μεταδίδει πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δέχεται προειδοποιήσεις πως -από πολιτική άποψη- είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να πάρει άμεσα εξιτήριο.

Κι αυτό διότι αν βγει από το νοσοκομείο και τελικά υπάρξει επιδείνωση της υγείας του, τότε αυτό θα είναι κακό… και για την προεκλογική του εκστρατεία, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Πάντως, το CNN αναφέρει πως μέσω τηλεφώνου -τουλάχιστον- ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται “ανεβασμένος” και υγιής…

Επίσημη ενημέρωση σε λίγη ώρα!

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο γιατρός του Προέδρου των ΗΠΑ, Sean Conley, θα κάνει επίσημη ενημέρωση σε λίγα λεπτά (σ.σ. περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας) για την κατάσταση της υγείας του Πλανητάρχη.

«Θηρίο στο κλουβί» ο Τραμπ!

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Mark Meadows, πήρε επισήμως θέση νωρίτερα σχετικά με τα όσα ακούγονται για το πότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, στο οποίο μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως είναι θετικός στον κορονοϊό.

Πριν φτάσουμε ως εδώ, όμως, υπάρχει… παρασκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ απαιτούσε (!) να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ήδη από το απόγευμα της Κυριακής.

Click4more: Ντόναλντ Τραμπ η επιστροφή! 17 tweets σε μια ώρα μέσα από το νοσοκομείο

“Έχει τελειώσει με το νοσοκομείο”, είπε μια πηγή στο αμερικανικό δίκτυο, ενώ μια άλλη πηγή με γνώση της κατάστασης είπε πως ο Πρόεδρος θεωρεί ότι η εικόνα του στο νοσοκομείο “τον κάνει να δείχνει αδύναμος”.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, μετά την απαίτησή του που δεν έγινε πραγματικότητα, ίσως έγινε ένας… συμβιβασμός και γι’ αυτό ο Τραμπ να… βγήκε για βόλτα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Άμεσα η απόφαση για το εξιτήριο του Τραμπ!

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόνισε πως η απόφαση για το πότε θα πάρει εξιτήριο ο Ντόναλντ Τραμπ, θα παρθεί αργότερα απόψε, μετά από συζήτηση του Πλανητάρχη με τους γιατρούς του, σημειώνοντας πάντως πως ο Mr.45 έχει να επιδείξει “απίστευτη πρόοδο”.

Click4more: Λευκό χαρτί υπέγραφε ο Τραμπ ενώ «εργαζόταν» στο νοσοκομείο – Η λεπτομέρεια στο βίντεο που έκανε αίσθηση

“Λοιπόν, η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Προφανώς συνεχίζει να βελτιώνεται από τη νύχτα και η υγεία του συνεχίζει να είναι καλύτερη. Οι γιατροί θα κάνουν μια αξιολόγηση της κατάστασης αργότερα σήμερα και μετά ο Πρόεδρος, σε συνεννόηση με τους γιατρούς, θα αποφασίσουν για το αν θα βγει αργότερα σήμερα”, είπε ο Meadows σε μια συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή “Fox and Friends”.

Τραμπ

“Παραμένουμε αισιόδοξοι πως με βάση την απίστευτη πρόοδό του και το πόσο δυνατός είναι απέναντι στην μάχη αυτή απέναντι στον κορονοϊό, θα πάρει εξιτήριο, αλλά αυτή η απόφαση δεν θα παρθεί παρά αργότερα σήμερα”, προσέθεσε, τονίζοντας ακόμη πως η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί το αργότερο σήμερα το απόγευμα (σ.σ. ώρα ΗΠΑ, δηλαδή ίσως και τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν γίνει αποκαλύψεις με βάση τις οποίες ο Τραμπ έχει… βαρεθεί στο νοσοκομείο και λέει ψέματα (!) στους γιατρούς για να βγει!

Ούτε… ρώτησαν τον Φάουτσι!

Την ίδια ώρα, ο Άντονι Φάουτσι, ο -από το 1984- διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, δηλώνει πως δεν έχει εμπλακεί καθόλου στην θεραπεία του Τραμπ και για τον λόγο αυτό έχει αρνηθεί να τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος.

Στην συνέχεια, πάντως, αποθέωσε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Αμερικανός Πρόεδρος, εκφράζοντας την σιγουριά του πως θα του παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Η… μη εμπλοκή του Φάουτσι δεν είναι βέβαια τυχαία, καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι κάθε άλλο παρά ρόδινες. Κι αυτό διότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξαρχής έδειχνε να μην εκτιμά ιδιαίτερα τις απόψεις του Φάουτσι, διότι συνήθως ήταν… οι ακριβώς αντίθετες από εκείνες που εξέφραζε ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος.

Πηγή: edition.cnn.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις