Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παίρνει κεφάλια η Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο!

Παίρνει κεφάλια η Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο!

– Χειρότερο δεν θα μπορούσε να είναι το κλίμα αυτό το διάστημα στον Λευκό Οίκο
– Η ίδια η Μελάνια Τραμπ απαίτησε να απολυθεί η Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
– Περιορίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις του Τραμπ μετά το φιάσκο στο Παρίσι!

Ο Λευκός Οίκος έχει “γκριζάρει” πολύ τελευταία με το κλίμα, ειδικά μετά τις ενδιάμεσες εκλογές να είναι πολύ κακό. Νευρικότητα και ανησυχία επικρατούν μέσα στους διαδρόμους και μια κίνηση της Μελάνια Τραμπ ήρθε να το κάνει ακόμα χειρότερο. Η Μελάνια Τραμπ αγρίεψε και στα βήματα του συζύγου της άρχισε να παίρνει κεφάλια.  Το Politico επικαλείται πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου οποίος είπε ότι η κατάσταση μοιάζει με τηλεοπτική σαπουνόπερα.

Την Τρίτη, (13/11/2018) η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ ζήτησε την αποχώρηση μιας υψηλόβαθμης αξιωματούχου που είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκαλώντας δημόσια αντιπαράθεση. Το γραφείο της Μελάνια Τραμπ γνωστοποίησε ότι η Μίρα Ρίκαρντελ, Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπό τον Τζον Μπόλτον, δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό των υψηλόβαθμων στελεχών του Λευκού Οίκου.

Η Μίρα Ρίκαρντελ

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ της η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε την απόλυση της Ρίκαρντελ, μετά από απαίτηση της Μελάνια και με αφορμή την σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ των δύο γυναικών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας στην Αφρική. Αυτά συμβαίνουν στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου που είναι τα χωράφια της Μελάνια. Στην Δυτική που είναι τα χωράφια του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην απόλυση της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν.

Η Νίλσεν προκαλεί νευρικότητα κι ένταση στον Τραμπ κατά τους τελευταίους μήνες, ενώ ο ίδιος την χαρακτηρίζει ως “αδύναμη” να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για την ασφάλεια της νότιας συνοριακής γραμμής των ΗΠΑ, επισημαίνοντας και τις καθυστερήσεις σε άλλες διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής, που ο ίδιος επιθυμεί να εφαρμόσει. Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δει και ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, ο οποίος είναι στενός πολιτικός σύμμαχος της Νίλσεν.

Δεν εμφανίζεται συχνά – Πλήρης αποτυχία η επίσκεψη στο Παρίσι

Οι εμφανίσεις του Αμερικανού προέδρου έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ ο ίδιος και υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου στοχοποιήθηκαν από την μήνυση που υπέβαλε το CNN, επικαλούμενο παραβίαση της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ.  Το CNN απαιτεί την αποκατάσταση της άδειας εισόδου στον Λευκό Οίκο για τον ανταποκριτή του Τζιμ Ακόστα.

Το κλίμα έντασης στον Λευκό Οίκο ενισχύθηκε αρνητικά μετά την επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στο Παρίσι, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες κράτησαν αποστάσεις από την ρητορική του, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άσκησε κριτική για τον εθνικισμό ενώπιον 70 ηγετών.  Η κίνηση αυτή του Μακρόν θεωρήθηκε ως έμμεση άσκηση κριτικής στις θέσεις που υποστηρίζει ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο αρνητικός απόηχος της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Παρίσι είναι βέβαιο ότι τον απασχολεί, καθώς χθες το πρωί αναφέρθηκε πέντε φορές με αναρτήσεις του στο Twitter στον πρόεδρο Μακρόν, στο εμπόριο με την Γαλλία, αλλά και στην ακύρωση μίας επίσκεψής του σε αμερικανικό κοιμητήριο έξω από το Παρίσι εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, ο Τραμπ κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες για την ακύρωση της επίσκεψής του στο κοιμητήριο, ερχόμενος σε αντίθεση με αυτό που είχε υποστηρίξει η Σάρα Σάντερς στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι η επίσκεψη δεν έγινε επειδή ο πρόεδρος Τραμπ δεν ήθελε να προκαλέσει πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων γύρω από την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Το κλίμα έντασης στον Λευκό Οίκο παραμένει με την αποχώρηση της Νίλσεν να θεωρείται σχεδόν δεδομένη, ενώ σύμφωνα με μία ρεπουμπλικανική πηγή που βρίσκεται κοντά στο Λευκό Οίκο, η υπουργός αναμένεται να παραιτηθεί ή να αποχωρήσει μέσα στην επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα. Από την στιγμή που θα δημοσιοποιηθεί η αποχώρησή της, η ίδια θα φύγει από το υπουργείο μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, όπως συνέβη με την απόλυση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις