Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πακιστάν: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της ανατίναξης βομβιστή – καμικάζι σε προεκλογική εκδήλωση

Πακιστάν: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της ανατίναξης βομβιστή – καμικάζι σε προεκλογική εκδήλωση

Σοκαριστικά είναι τα πλάνα από το μακελειό που έγινε στο Πακιστάν όταν βομβιστής – καμικάζι ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

Από την επίθεση αυτοκτονίας του βομβιστή – καμικάζι στη προεκλογική εκδήλωση στο Πακιστάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 44 άνθρωποι και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Η επίθεση του βομβιστή – καμικάζι φαίνεται να είχε ως στόχο το συντηρητικό, θρησκευτικό κόμμα Τζαμιά Ουλεμά-ε-Ισλάμ του Πακιστάν.

Στην εκδήλωση είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 400 μέλη και οπαδοί του κόμματος. Η συγκέντρωση γινόταν κάτω από μια σκηνή στο χωριό Χαρ, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.

Ο βομβιστής – καμικάζι που ήταν ανάμεσα στο πλήθος πυροδότησε τα εκρηκτικά με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα αληθινό μακελειό.

 

«Ενώ περιμέναμε την άφιξη των ηγετών μας, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη», είπε ο Σαμπίχ Ουλάχ, ένας 24χρονος που ήταν στην εκδήλωση και στάθηκε τυχερός, καθώς σώθηκε έχοντας υποστεί πάντως, κάταγμα στο χέρι.

«Ο αέρας μύριζε καμένη σάρκα»

Ο 24χρονος περιέγραψε τις σκηνές κόλασης που έζησε μετά την έκρηξη της βόμβας.

«Βρέθηκα ξαπλωμένος δίπλα σε κάποιον που ακρωτηριάστηκε. Ο αέρας μύριζε καμένη σάρκα», τόνισε ο Ουλάχ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα του Πακιστάν είπε ότι τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν. «Επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, ο δράστης ανατινάχθηκε πολύ κοντά στο αντίσκηνο», είπε.

Οι εκλογές στο Πακιστάν θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής. Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του JUI-F, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για ανάληψη της ευθύνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις