Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Υποκριτικές οι αντιδράσεις στην ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών

Πάπας Φραγκίσκος: Υποκριτικές οι αντιδράσεις στην ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών

Υποκριτικές χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τις αντιδράσεις στην απόφασή του υπέρ της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών από τους καθολικούς ιερείς.

«Κανείς δεν πρέπει να αρνείται την ευλογία σε κανέναν» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Πάπα Φραγκίσκου, που υπεραμύνθηκε της απόφασής του για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα αντιδιέστειλε τις όποιες αντιδράσεις με την ανυπαρξία αντίστοιχων για την ευλογία πχ ενός ανθρώπους «που εκμεταλλεύεται τον κόσμο».

«Κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής», είπε ο ποντίφικας.

Για τον Αργεντινό Πάπα Φραγκίσκο η ευλογία σε ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται.

«Δεν πρέπει να αρνείται κανείς την ευλογία σε κανέναν… ευλογεί δύο ανθρώπους που αγαπιούνται – στους οποίους ζητά να προσευχηθούν και γι’ αυτόν – όχι ένα ομόφυλο γάμο», πρόσθεσε.

Η θέση του Πάπα, ουσιαστικά, είναι ότι «η ευλογία πρέπει να δίδεται σε όλους τους ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν την θεία βάπτιση».

«Ο κόσμος υποφέρει, εμείς οι ιερείς, κάποιες φορές, ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις