Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάπας προς συμπατριώτες του: Μην έρθετε στην ενθρόνιση, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς

Πάπας προς συμπατριώτες του: Μην έρθετε στην ενθρόνιση, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς

Την επιθυμία του να μην έλθουν στην Ρώμη για την ενθρόνιση του, οι αργεντινοί πιστοί και να ενισχύσουν τους φτωχούς με τα χρήματα των αεροπορικών εισιτηρίων, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, διαμέσου του νούντσιου του Βατικανού στο Μπουένος ‘Αιρες Εμίλ Πωλ Σέριγκ.

Σε επιστολή του προς τον κλήρο και τους πιστούς της Αργεντινής ο Σέριγκ τονίζει ότι, σύμφωνα με επιθυμία του νέου πάπα «στις 19 Μαρτίου, αντί να μεταβεί, κανείς στην Ρώμη για να γιορτάσει την εκλογή του, είναι προτιμότερο να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό που θα ξόδευε, σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Ο πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί, επίσης, τους συμπατριώτες του «για τις τόσες προσευχές και μηνύματα αγάπης» που ακολούθησαν την εκλογή του.

Στο μεταξύ ο πάπας κάλεσε τους καρδινάλιους και το σύνολο της Εκκλησίας “να μην υποκύψουν ποτέ στην απαισιοδοξία”, ενώ τους ζήτησε επίσης να “βρουν νέα μέσα για να φέρουν το ευαγγέλιο ως την άκρη της γης”.

“Ας μην υποκύπτουμε στην απαισιοδοξία, ποτέ, ούτε στην πικρία που ο Διάβολος βάζει καθημερινά μπροστά μας”, δήλωσε ο πάπας στη διάρκεια συνάντησής του με τους καρδινάλιους, οι οποίοι έχουν φτάσει στο Βατικανό απ’ όλο τον κόσμο με την ευκαιρία του κογκλάβιου που εξέλεξε το βράδυ της Τετάρτης τον πάπα. Τους κάλεσε επίσης να έχουν “το θάρρος να επιμείνουν” στην ιεραποστολική δράση.

Ο πάπας Φραγκίσκος εγκωμίασε επίσης σήμερα τη “θαρραλέα και ταπεινόφρονα χειρονομία” που ήταν η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου.

Απευθυνόμενος στους καγκελαρίους, ο νέος πάπας από την Αργεντινή εξέφρασε τη “μεγάλη στοργή” που αισθάνεται όταν σκέφτεται “τη θητεία του Βενέδικτου 16ου, την καλοσύνη του, την ταπεινοφροσύνη του και τη γλυκύτητά του”. Χαμογελώντας πλατιά και χαλαρός, ο πάπας χαιρέτισε στη συνέχεια θερμά έναν προς έναν τους καρδινάλιους που πήγαν να τον συγχαρούν.

Διαβάστε

Ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει και φιλά τα πόδια ναρκομανών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όταν ο Πάπας “χαράσσει” σύνορα και διαλύει χώρες – Ο ρόλος του Βατικανού

Ο νέος Πάπας αρνείται να χρησιμοποιεί την παπική λιμουζίνα

Τι λέει ο παιδικός έρωτας του Πάπα για το ειδύλλιό τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε