Κόσμος

Παραίτηση “βόμβα” λόγω κορονοϊού: Τα βρόντηξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) υπέβαλε ο Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι. Και το έκανε με… βόμβες κατά της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Ο θεωρούμενος, λόγω θέσης, επικεφαλής επιστήμονας της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή του γιατί εκτίμησε ότι απέτυχε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.

Click4more Αδιανόητο! Σχεδόν 2.000 νεκροί στις ΗΠΑ σε ένα 24ωρο από κορονοϊό

Ο Φεράρι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την τετραετή θητεία του μόλις φέτος τον Ιανουάριο, υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σε μία δήλωση σχεδόν 1.000 λέξεων αναφέρει ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα», κάνει λόγο για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» και δηλώνει «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19».

Μεταξύ άλλων, προβάλλει ως αιτία της παραίτησής του, πέρα από την ανεπαρκή χρηματοδότηση των επιστημόνων, «την παντελή απουσία συντονισμού στις πολιτικές παροχής υπηρεσιών υγείας μεταξύ των κρατών-μελών».

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η πρότασή του για ένα ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου καταψηφίστηκε ομόφωνα από το διευθυντικό συμβούλιο του ERC.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το FBI θέλει να ανακρίνει Δημοκρατικούς βουλευτές που κατηγορούνται ότι κάλεσαν τον στρατό να αρνηθεί εντολές του Τραμπ
Έξι Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές βρίσκονται στο στόχαστρο, μετά από βίντεο στο οποίο παροτρύνουν τους στρατιωτικούς να απορρίψουν πιθανές «παράνομες εντολές» του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θέλει να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ «το συντομότερο δυνατό» για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία ειρήνης
Ο Ζελένσκι θέλει να κλείσει ο ίδιος τα τελευταία σημεία του σχεδίου συμφωνίας με την Ουάσιγκτον, καθώς ο Λευκός Οίκος και το Κίεβο διαβεβαιώνουν ότι οι διαφορές έχουν περιοριστεί σε λίγα «ευαίσθητα» ζητήματα
Ντόντανλτ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Λίγα «ευαίσθητα αλλά όχι ανυπέρβλητα» ζητήματα πριν από συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία λένε οι ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και ότι οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον, Κιέβου και Μόσχας στοχεύουν στην επίλυση των τελευταίων διπλωματικών εμποδίων
Φωτογραφία αρχείου