Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραιτήθηκε η “Ζωή Κωνσταντοπούλου” των ΗΠΑ!

Παραιτήθηκε η “Ζωή Κωνσταντοπούλου” των ΗΠΑ!

Ο Τζόν Μπένερ είναι ένα πρόσωπο το οποίο, όπως και η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Όπως ανακοίνωσε συνεργάτης του, ο Μπένερ θα παραιτηθεί.

«Ο Πρόεδρος πιστεύει ότι το να υποβάλλονταν τα μέλη σε μια παρατεταμένη κρίση ηγεσίας θα έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στον θεσμό», ανέφερε ο συνεργάτης του Μπένερ στο Ρόιτερς. Και συνέχισε: «Για το καλό των Ρεπουμπλικανών και του θεσμού, θα παραιτηθεί από την προεδρία και την έδρα του στο Κογκρέσο, [απόφαση] με ισχύ από την 30ή Οκτωβρίου», διευκρίνισε ο ίδιος.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσαν αρκετοί Ρεπουμπλικανοί κοινοβουλευτικοί, με αναρτήσεις τους στο Twitter και δηλώσεις τους. Ένας βουλευτής του κόμματος, ο Πίτερ Κινγκ, ανέφερε ότι η απόφαση του Μπένερ οφείλεται στο ότι θέλει να αποφύγει τη συνέχεια των αντεγκλήσεων εντός του κόμματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα αμφισβητούσε εδώ και καιρό τις τακτικές του και τη στρατηγική του. Σύμφωνα με τον Κινγκ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Μπένερ.
Ο Κινγκ έκανε τη δήλωση αυτή κατά την έξοδό του από μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην οποία ο Μπένερ κατέπληξε τους βουλευτές, περιλαμβανομένου ακόμη και του Μακάρθι. Ο Μπένερ είχε επικριθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από ακτιβιστές του λεγόμενου Tea Party και άλλους συντηρητικούς, που απαιτούσαν να επιλεγεί μια στάση σύγκρουσης με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε