Site icon NewsIT

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Τραμπ που έλεγε ότι οι μάσκες δεν είναι ασφαλείς!

01.12.2020 | 08:00
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Τραμπ που έλεγε ότι οι μάσκες δεν είναι ασφαλείς!

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump listens as Dr. Scott Atlas, the newest member of the administration's coronavirus task force, speaks during a briefing on the coronavirus disease (COVID-19) pandemic response at the White House in Washington, U.S., August 12, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο Σκοτ Άτλας δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος που βρέθηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ δίνοντας, όπως και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αμφιλεγόμενες «συμβουλές». Είναι εκείνος που πριν από μερικές μέρες καλούσε τον κόσμο να μην ακολουθήσει τις συμβουλές των ειδικών για την ημέρα των Ευχαριστιών.

Είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ όταν εκείνος ουσιαστικά έκανε… πέρα τον Άντονι Φάουτσι. Και κάπως έτσι ο Σκοτ Άτλας βρήκε «βήμα» για να λέει πράγματα που άφηναν πολλούς στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) με το στόμα ανοιχτό.

Ο Σκοτ Άτλας ήταν ένα από τα πρόσωπα του κλιμακίου αντιμετώπισης της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός που συγκρότησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Και τώρα που ο χρόνος στον Λευκό Οίκο τελειώνει, είπε κι εκείνος να παραιτηθεί.

Click4more Ο γιατρός που κλείνει στην αγκαλιά έναν ηλικιωμένο με Covid: Μια φωτογραφία που ραγίζει καρδιές

«Γράφω αυτές τις γραμμές για να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του ειδικού συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ», αναφέρει η επιστολή του Δρ. Άτλας, την οποία ανέβασε στο Twitter, αφού είχε ήδη διαρρεύσει στον Τύπο.

Η ειδική σύμβαση 130 ημερών του 65χρονου ειδικού στη νευροραδιολογία, μέλους του κλιμακίου στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Αύγουστο, έληγε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Fox News.

«Εργάστηκα σκληρά με μόνο έναν στόχο: να σωθούν ζωές και να βοηθήσω τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν αυτή την πανδημία», ανέφερε ο Δρ. Άτλας, προσθέτοντας ότι «πάντοτε βασίστηκε στα πιο πρόσφατα και επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία, χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα ή επιρροή».

Ο Δρ. Σκοτ Άτλας πάντως αμφισβητήθηκε έντονα από την επιστημονική κοινότητα και ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας, διότι παίρνει θέσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων και της χρήσης μάσκας.

«Είναι αποτελεσματικές οι μάσκες; Όχι», είχε τουιτάρει τον Οκτώβριο, προτού η διαχείριση του twitter τοποθετήσει ειδική σήμανση στο μήνυμα αυτό, χαρακτηρίζοντάς το παραπλανητικό.

Click4more Σύμβουλος Τραμπ: Ίσως είναι οι τελευταίες σας Ευχαριστίες

Ο γιατρός υποστήριξε, επίσης, ότι τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα ήταν «πολύ επιζήμια» για τους Αμερικανούς, παροτρύνοντας τους κατοίκους της πολιτείας Μίσιγκαν, όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 9.500 ανθρώπους, να «διαδηλώσουν» εναντίον τους. Τα μέτρα είναι «επική αποτυχία», διατεινόταν.

Λίγο πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών καλούσε τον κόσμο να κάνει… μεγάλα τραπέζια γιατί «για πολλούς είναι οι τελευταίες Ευχαριστίες»…

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο και γνωρίζει νέα ανάφλεξη των μολύνσεων. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 267.000 θανάτους και τα κρούσμαρα είναι πάνω από 13,5 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version