Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο κορονοϊός σκοτώνει τις ΗΠΑ – Σύμβουλος Τραμπ: Ίσως είναι οι τελευταίες σας Ευχαριστίες

κορονοϊός

Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ… δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επικινδυνότητα του κορονοϊού, είναι γνωστό. Παρόλο που νόσησε και ο ίδιος. Αλλά το ότι ένας από τους συμβούλους του, ενώ οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον περισσότερους από 250.000 νεκρούς, καλεί τον κόσμο να παραβιάσει κάθε μέτρο αποστασιοποίησης, αλλά  και ο τρόπος που το κάνει, απλά σοκάρει!

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες (18.11.2020) το όριο των 250.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Click4more Έγκριση ίσως και μέσα στον Δεκέμβρη για το εμβόλιο της Pfizer με την BioNTech!

Και ενώ στις ΗΠΑ τα κρούσματα του SARS-CoV-2 (κορονοϊός) αυξάνονται ξανά με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σκοτ Άτλας, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ που θέλει να… ονομάζεται και δόκτορ, κάλεσε, μιλώντας στο Fox News, τους Αμερικανούς να καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι για τη γιορτή των Ευχαριστιών, να συγχρωτιστούν σαν να μην υπάρχει κορονοϊός, γιατί για κάποιους μπορεί να είναι οι τελευταίες τους Ευχαριστίες!

«Αυτού του είδους η απομόνωση είναι μια από τις ανείπωτες τραγωδίες για τους ηλικιωμένους, στους οποίους τώρα λένε “μην δείτε τις οικογένειές σας των Ευχαριστιών”. Για πολύ κόσμο αυτές είναι οι τελευταίες τους Ευχαριστίες, το πιστεύετε ή όχι» είπε ο άνθρωπος που είναι σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος όμως δεν έχει καμία εμπειρία σε θέματα λοιμωξολογίας και ο οποίος έχει καλέσει και τους πολίτες του Μίσιγκαν να μην ακολουθήσουν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού!

ΗΠΑ: Κλείνουν σχολεία στη Νέα Υόρκη

Το… κάλεσμα του συμβούλου του Τραμπ σε ξεσηκωμό και… συνωστισμό έρχεται ενώ οι ΗΠΑ, με πάνω από 11 εκατομμύρια κρούσματα, μετρούν σχεδόν το ένα στα πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως αφότου ο κορονοϊός έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη του 2019.

Κατά μέσον όρο, οι ΗΠΑ καταγράφουν καθημερινά πάνω από 1.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Αντιμέτωπες με τη νέα έξαρση της πανδημίας, οι αρχές σε πολλές πολιτείες και μητροπόλεις επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, φοβούμενες τα χειρότερα καθώς έρχεται η γιορτή των Ευχαριστιών, που η παράδοση θέλει να τιμάται με μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και συνήθως συνεπάγεται κύμα μετακινήσεων σε όλη τη χώρα.

Click4more Εμβόλιο Moderna: Ο άγνωστος ρόλος της Ντόλι Πάρτον

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έδωσε έτσι εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 22:00 και αναστέλλει ξανά τις παραδόσεις μαθημάτων διά ζώσης στα σχολεία από σήμερα Πέμπτη.

Οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, συνέστησαν στους κατοίκους να μείνουν σπίτι, να μη βγαίνουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Σε μελέτη των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, διατυπωνόταν η εκτίμηση πως η πλεονάζουσα θνησιμότητα που συνδέεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού ανέρχεται σε 300.000 ανθρώπους, βάσει δημογραφικών μοντέλων.

Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Την ακολουθούν σε αριθμούς θυμάτων η Βραζιλία και η Ινδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις