Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Παρίσι: Τρόμος σε 23 λεπτά – Η νύχτα που βάφτηκε με αίμα η Γαλλία

Παρίσι: Τρόμος σε 23 λεπτά – Η νύχτα που βάφτηκε με αίμα η Γαλλία

Είναι το χρονικό του τρόμου που έχει κυριεύσει τη Γαλλία. Έξι επιθέσεις μέσα σε 23 λεπτά. Τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες. Αυτή τη φορά πήραν τις ψυχές 128 αθώων στο όνομα του προφήτη τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, όλες οι επιθέσεις έγιναν μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, 23′ για την ακρίβεια, με μια αλληλουχία ανά 5 λεπτά. Αυτή τη φορά έβαλαν στόχο τον δυτικό τρόπο ζωής. Είναι ένα από τα τρία νέα στοιχεία των τρομοκρατικών επιθέσεων, συ σχέση με τις προηγούμενες που έχουν συμβεί στο έδαφος της Γαλλίας.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθέσεις καμικάζι στο έδαφός της. Για πρώτη φορά υπήρξε ένας πρωτοφανής συντονισμός χρονικά, πράγμα που αποδεικνύει τη λεπτομερή προετοιμασία και την πολύ καλή γνώση των κεντρικών σημείων της πρωτεύουσας και των συνηθειών των Παριζιάνων. Για πρώτη φορά ο στόχος δεν ήταν συγκεκριμένος. Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν στα τυφλά, μαζικά με μοναδική επιδίωξη να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν. Αυτή τη φορά οι στόχοι δεν πολιτικοί, θρησκευτικοί ή άλλοι. Αυτή τη φορά ο στόχο ήταν όλοι.

Είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές απειλούν τόσο άμεσα. «H Γαλλία δεν θα ζήσει εν ειρήνη όσο συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία» αναφέρει μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο βίντεο φρίκης που ανέβηκε στο διαδίκτυο λίγα λεπτά πριν την επίσημη ανάληψη ευθύνης από το ISIS.

Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι όπως τις κατέγραψε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο Stade de France, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 80.000 άνθρωποι και ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.

21:25, 5΄αργότερα, οι πρώτοι πυροβολισμοί στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι στο αίθριο μιας πιτσαρίας. Πέντε άτομα έπεσαν νεκρά από τις ριπές.
Στις 21: 30 για ακόμα μια φορά 5′ αργότερα, δεύτερη ενέργεια καμικάζι έξω από το Στάδιο.
21:38, στη Rue de Charonne στο 11ο διαμέρισμα νέα επίθεση σε εστιατόρια, στα τραπεζάκια έξω, με 19 νεκρούς.
21:43, 5′ αργότερα, νέα έκρηξη πάντα στο 11ο διαμέρισμα στη Boulevard Voltaire μπροστά στο νούμερο 253 κοντά στην πλατεία του Έθνους (place de la Nation).
21:50 αρχή της επίθεσης στο Μπατακλάν στο ίδιο μπουλεβάρτο Βολτέρ, αλλά στο νούμερο 50, όπου ευρίσκεται η ιστορική για την πρωτεύουσα αίθουσα συναυλιών. Η απόσταση από την προηγούμενη επίθεση είναι μόλις 2 χιλιόμετρα ήτοι 5′ με αυτοκίνητο.
Στο Μπατακλάν η επίθεση των τρομοκρατών διήρκεσε 3 ώρες έως την έφοδο των ειδικών μονάδων της αστυνομίας.
21:53 Τρίτη ενέργεια καμικάζι και πάλι στο Στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε