Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Περίεργη επίθεση με βαν σε εφημερίδα του Άμστερνταμ [vid]

Άμστερνταμ επίθεση βαν εφημερίδα

Στο στόχαστρο μπήκε η εφημερίδα De Telegraaf στο Άμστερνταμ. Το βαν εισέβαλε στην είσοδο, ο οδηγός το εγκατέλειψε και διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο.

Όλα έγιναν στις τέσσερις τα ξημερώματα, τοπική ώρα, όταν ένα μικρό βαν έπεσε στην κεντρική είσοδο της εφημερίδας De Telegraaf στο Άμστερνταμ. Το όχημα αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες.


Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της εφημερίδας ο οδηγός διέφυγε και απομακρύνθηκε από το σημείο με άλλο όχημα το οποίο πιθανότατα οδηγούσε συνεργός του.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Πάουλ Γιάνσεν δήλωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές. “Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει μπει στο στόχαστρο επιθέσεων περισσότερες από μία φορές. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθούμε”, είπε.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε την επίθεση μέσω Twitter “ένα χαστούκι στο πρόσωπο της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας στην Ολλανδία”.

Την περασμένη εβδομάδα μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε σε γραφείο που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα του Άμστερνταμ και στεγάζει πολλά περιοδικά. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ συνελήφθη ένας άνδρας 41 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις