Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε η τίγρης Πούτιν – Γιατί έγινε είδηση στα ουκρανικά μέσα

Πέθανε η τίγρης Πούτιν – Γιατί έγινε είδηση στα ουκρανικά μέσα
Reuters - Φωτό αρχείου

Μια τίγρης ηλικίας 12 ετών έχασε ξαφνικά τη ζωή της, κατά τη διάρκεια ιατρικής μικροεπέμβασης. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη τόσο στο ζωολογικό κήπο της Μινεσότα όσο και σε ολόκληρη πολιτεία. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το όνομα της τίγρης…

Η αρσενική τίγρης της Σιβηρίας είχε ονομαστεί Πούτιν… Η είδηση του θανάτου της τίγρης Πούτιν εν μέσω του πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας δημιουργεί περίεργους συνειρμούς. Μάλιστα, την είδηση μετέδωσε και το ουκρανικό δίκτυο Nexta, που μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα τον τελευταίο μήνα.

Ο… Πούτιν πέθανε κατά τη διάρκεια μικροεπέμβασης ύστερα από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, ενώ άφησε πίσω του αρκετούς απογόνους. Μάλιστα, το τελευταίο μικρό του γεννήθηκε το 2017 στον ίδιο ζωολογικό κήπο.

Η τίγρης είχε γεννηθεί στην Τσεχία το 2009. Εκεί ονομάστηκε Πούτιν και στη συνέχεια έζησε για έξι χρόνια σε ζωολογικό κήπο της Δανίας, πριν δοθεί στη Μινεσότα.

 

Περίπου 103 τίγρεις Αμούρ ή τίγρεις της Σιβηρίας ζουν σε ζωολογικούς κήπους στη Βόρεια Αμερική, ενώ πιστεύεται πως λιγότερες από 500 τίγρεις έχουν καταφέρει να επιζήσουν στο φυσικό περιβάλλον τους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις