Κόσμος

PKK: Θα θεωρήσει υπεύθυνο το Παρίσι αν δεν εξιχνιαστεί η δολοφονία των 3 μελών του

Το PKK προειδοποιεί ότι το Παρίσι θα θεωρηθεί υπεύθυνο αν δεν εξιχνιάσει τον φόνο τριών κουρδικής καταγωγής ακτιβιστριών στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) προειδοποίησε σήμερα ότι θα θεωρήσει το γαλλικό κράτος υπεύθυνο αν δεν εξιχνιάσει άμεσα τον, όπως τον χαρακτήρισε, “προμελετημένο και οργανωμένο” φόνο τριών κουρδικής καταγωγής ακτιβιστριών στο Παρίσι.

“Το γαλλικό κράτος φέρει την ευθύνη για να ριφθεί άμεσα φως στον φόνο αυτόν, ο οποίος έγινε στο έδαφός του, στο φως της μέρας και σε έναν δρόμο με αρκετή κίνηση μιας πόλης όπως το Παρίσι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η HPG, ένοπλη πτέρυγα του PKK.

“Στην αντίθετη περίπτωση, θα θεωρηθεί υπεύθυνο για την σφαγή των συντρόφων μας”, προσθέτει, σημειώνοντας ότι ο τριπλός φόνος εκτελέστηκε με “πολύ προμελετημένο, σχεδιασμένο και οργανωμένο τρόπο”.

Διαβάστε

Σε συναγερμό οι τουρκικές πρεσβείες στην Ευρώπη

Ερντογάν: Φράξιες του PKK πίσω από τις δολοφονίες στο Παρίσι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς