Κόσμος

Πλημμύρες σαρώνουν την Ιαπωνία: «Βούλιαξε» η Χιροσίμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους μετά τις βροχοπτώσεις ρεκόρ, που προκάλεσαν σήμερα πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ιαπωνία. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δύο να αγνοούνται.

Οι αρχές του διαμερίσματος της Χιροσίμας και του βόρειου τμήματος της νήσου Κιούσου εξέδωσαν συναγερμό για την εκκένωση των περιοχών. Στο πλαίσιο αυτού του συναγερμού, περίπου 1,4 εκατομμύριο κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας JMA έκανε λόγο για πρωτοφανή επίπεδα βροχής σε αυτήν την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

japan floods reuters japan floods reuters

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, καταγράφεται η διάσωση ανθρώπων με σωστικές λέμβους σε δρόμους, που έχουν κατακλυστεί από το νερό, στην πόλη Κουρούμε (διαμέρισμα Φουκουόκα).

Μια γυναίκα 59 ετών πέθανε και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς της αγνοούνται στο Ούνζεν (διαμέρισμα Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία), αφότου δύο σπίτια καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, έπειτα από κατολίσθηση, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

Δείτε βίντεο:

«Περισσότεροι από 150 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν σταλεί για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος Τακούμι Κουμασάκι.

«Αναζητούν τους αγνοουμένους, έχοντας επίσης την προσοχή τους για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται», εξήγησε.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας.

Δείτε φωτογραφίες:

japan floods reuters japan floods reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επίλυση των θαλάσσιων διαφορών μέσω καλόπιστων διαπραγματεύσεων
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι αμφότερες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Τις ενθαρρύνουμε να συζητήσουν σε διμερές επίπεδο για την αντιμετώπιση των όποιων διαφωνιών τους»
REUTERS
«Αστακός» η Γαλλία ενόψει των διαδηλώσεων του Σαββάτου – Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για αποκλιμάκωση των επεισοδίων
Eκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της χώρας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν και σε γενική απεργία στις 5 Νοεμβρίου
gallia
«Ανατριχιαστικό να αποκαλείται ανθρωπιστής ο Πούτιν»- Σάλος στις ΗΠΑ για το εγκώμιο από τον Γουίτκοφ
O ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο «ανθρωπιστή» - Ανοιχτός ο Πούτιν σε νέες συνομιλίες για την Ουκρανία τον Νοέμβριο
Πούτιν και Γουίτκοφ