Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πλημμύρες σαρώνουν την Κριμαία – Οκτώ τραυματίες (pics)

Πλημμύρες σαρώνουν την Κριμαία – Οκτώ τραυματίες (pics)

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην Κριμαία κατά την διάρκεια των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την χερσόνησο, ενώ οι αρχές έδωσαν σήμερα εντολή για την εκκένωση κάποιων περιοχών της πόλης Γιάλτα.

«Αρχικά εκκενώνουμε τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο κέντρο της πόλης και εκείνες που βρίσκονται κοντά σε ποταμούς» δήλωσε η Γιανίνα Παβλένκο, επικεφαλής της διοίκησης της πόλης.

Οκτώ άτομα τραυματίσθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών, έγραψε η επικεφαλής της τοπικής διοίκησης της πόλης Γιανίνα Παβλένκο στην σελίδα της στο Facebook, προσθέτοντας, ότι ένας εκ των ασθενών που υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο χειρουργήθηκε.

Η Παβλένκο προέτρεψε τους κατοίκους να αποθηκεύσουν πόσιμο νερό καθώς υπήρξε διακοπή της υδροδότησης και οι δρόμοι είχαν αποκλεισθεί.

Ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε ότι η κατάσταση την Γιάλτα είναι δύσκολη, δεν υπάρχουν θύματα, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πλημμυρίσει και έχουν αποκοπεί, αλλά με όλες έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία ,ενώ οι τουρίστες είναι ασφαλείς.

Η χερσόνησος της Κριμαίας που ανήκε στην Ουκρανία και η οποία προσαρτήθηκε το 2014 από την Ρωσία, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητώντας την συνδρομή του στρατού για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Στην Γιάλτα, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που βρίσκεται στις νότιες ακτές της χερσονήσου, οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν περιοχές καθώς παρατηρήθηκε αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Ένα βίντεο δείχνει τα αυτοκίνητα στην πόλη αυτή των 80.000 κατοίκων, να είναι σχεδόν βυθισμένα στα νερά.

Η Κριμαία, που είναι γνωστή για τις ακτογραμμές της και το ήπιο κλίμα της, ήταν αγαπημένος προορισμός διακοπών για την ρωσική αριστοκρατία τον 19ο αιώνα και αργότερα για τους Σοβιετικούς εργάτες.

Μετά την προσάρτηση της από την Μόσχα, η Κριμαία εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες, ενώ οι ρωσικές αρχές έκαναν σημαντικές επενδύσεις κατασκευάζοντας μία γέφυρα που συνδέει την χερσόνησο με το νότιο τμήμα της Ρωσίας, από την οποία διέρχεται ένας αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας και μια σιδηροδρομική γραμμή.

Η Ουκρανία διεκδικεί την επανάκτηση της Κριμαίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις