Κόσμος

Πλημμύρες στην Ισπανία: «Άνθρωποι ζουν με πτώματα στα σπίτια τους» λέει ο δήμαρχος της πόλης Αλδαφάρ στη Βαλένθια

Ανείπωτη καταστροφή στην Ισπανία από τις φονικές πλημμύρες στην Βαλένθια που έχουν στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε 205 ανθρώπους, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Όσον περνάνε οι μέρες τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ανεύρεση επιζώντων στη Βαλένθια και τις γύρω περιοχές από τις φονικές πλημμύρες που χτύπησαν την Ισπανία την Τρίτη (29/10/2024) και την Τετάρτη (30/10/2024).

Εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν παγιδευμένοι σε κατεστραμμένα οχήματα ή σε πλημμυρισμένα σπίτια και γκαράζ ενώ σύμφωνα με το skynews ο δήμαρχος της πόλης Αλφαφάρ στη Βαλένθια, που έχει πληγεί από τις πλημμύρες τόνισε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με πτώματα στο σπίτι»!

Για έλλειψη την τροφίμων είπε πως «είναι πολύ λυπηρό. Οργανωνόμαστε, αλλά μας τελειώνουν όλα. Πηγαίνουμε με φορτηγά στη Βαλένθια, αγοράζουμε και επιστρέφουμε, αλλά εδώ είμαστε εντελώς ξεχασμένοι».

Volunteers and locals stand on a street covered in mud as they clean following heavy rains that caused floods, in Paiporta, near Valencia, Spain, November 1, 2024. REUTERS
REUTERS/Nacho Doce
Volunteers and locals help to clean the street following heavy rains that caused floods, in Paiporta, near Valencia, Spain, November 1, 2024. REUTERS
REUTERS/Nacho Doce
A man stands near damaged vehicles following heavy rains that caused floods, in Paiporta, near Valencia, Spain, November 1, 2024. REUTERS
REUTERS/Nacho Doce

Κάτοικος της ίδιας πόλης χαρακτήρισε την κατάσταση ως «καταστροφή», όπως είπε: «Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που δεν έχουν φάρμακα. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουμε γάλα, δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε πρόσβαση σε τίποτα.Κανείς δεν ήρθε καν να μας προειδοποιήσει την πρώτη μέρα».

Τα αυτοκίνητα έχουν στοιβαχτεί το ένα πάνω στο άλλο, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν παρασυρθεί, δέντρα έχουν ξεριζωθεί και δρόμοι και γέφυρες έχουν διαλυθεί. «Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί μέσα σε ορισμένα οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας Όσκαρ Πουέντε.

Στην περιοχή La Torre της Βαλένθια, εννέα πτώματα ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα γκαράζ, με έναν τοπικό αστυνομικό ανάμεσα στα θύματα.

Ο Λουίς Σάντσεθ, ένας συγκολλητής, είπε ότι έσωσε αρκετούς ανθρώπους από τις πλημμύρες στον αυτοκινητόδρομο V-31 νότια της πόλης της Βαλένθια.

«Είδα πτώματα να επιπλέουν. Φώναξα, αλλά τίποτα,Οι πυροσβέστες πήραν πρώτα τους ηλικιωμένους, όταν μπόρεσαν να μπουν μέσα. Είμαι από εκεί κοντά, οπότε προσπάθησα να βοηθήσω και να σώσω ανθρώπους. Οι άνθρωποι έκλαιγαν παντού, είχαν παγιδευτεί«, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή απουσία Τραμπ από την Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια - Στην ατζέντα ευρωατλαντικές σχέσεις, Ουκρανία και Ιράν
Οι ηγέτες που θα συμμετέχουν, τα πρόσωπα που θα κάνουν ντεμπούτο και η χρονική συγκυρία μιας εκ των πιο σημαντικών πολιτικών εκδηλώσεων της χρονιάς
Γερμανικό drone με όπλα διαφημίζεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση
Ο εφιάλτης του Επστάιν στοιχειώνει τη Νορβηγία – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται άνθρωποι να μεταφέρουν χάρτινες κούτες έξω από το διαμέρισμα του Γιάγκλαντ στο Οσλο
Η Γκισλέιν Μάξγουελ και ο Τζέφρι Επστάιν
ΗΠΑ: Απολύθηκε ομοσπονδιακός εισαγγελέας μετά τον διορισμό του για να αντικαταστήσει «εκλεκτό» του Τραμπ
«Ο Αμερικανός πρόεδρος διορίζει εισαγγελείς., δείτε το Άρθρο ΙΙ του Συντάγματος, απολύεσαι, Ντόναλντ Κινσέλα» ανακοίνωσε το «νούμερο 2» του υπουργείου Δικαιοσύνης
REUTERS