Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Πνίγεται” η Ρωσική Άπω Ανατολή

“Πνίγεται” η Ρωσική Άπω Ανατολή

Οι Ρώσοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με άνευ προηγουμένου πλημμύρες στις περιφέρειες της Άπω Ανατολής, ενώ οι αρχές έχουν ήδη απομακρύνει από τα σπίτια τους 23.000 ανθρώπους και επιχειρούν να εμποδίσουν τη διάδοση επιδημιών.

Εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα τέλη Ιουλίου, ο ποταμός Αμούρ, στα σύνορα με την Κίνα, βγήκε από την κοίτη του, όπως και ένας από τους παραποτάμους του, ο Ζέια, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, πρωτοφανή από τον 19ο αιώνα.

Χιλιάδες κατοικίες και εκτάρια καλλιεργειών στην περιφέρεια του Αμούρ, του Χαμπάροφσκ, της Πριμόριε και της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας, ενός μικρού εδάφους που είχε δημιουργηθεί από τον Στάλιν για τους σοβιετικούς εβραίους, έχουν πλημμυρίσει.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε επίσης σήμερα στην περιφέρεια του Μαγκαντάν, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους έφτασε τις 23.313, αναφέρει από την πλευρά του σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ειδικός αντιπρόσωπος στο Κρεμλίνο της ομοσπονδιακής περιφέρειας της Άπω Ανατολής Βίκτορ Ισάεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους 108 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων πλήττουν την Ρωσία – ΒΙΝΤΕΟ

Ακραία καιρικά φαινόμενα σαρώνουν την Κίνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε