Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τους 108 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Τους 108 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Νέες σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι αρχές του Πακιστάν, όπου ο απολογισμός των νεκρών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα ήδη έχει ξεπεράσει τους 100.

Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών ανέφερε ότι 108 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. «Έχουμε δημιουργήσει 44 καταυλισμούς για τους ανθρώπους οι οποίοι έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες και τις βροχοπτώσεις», ανέφερε.

Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών έχει υποστεί η ανατολική επαρχία Παντζάμπ, όπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και συνολικά επλήγησαν περίπου 300.000 άνθρωποι. Πάνω από 500 χωριά στην επαρχία επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Περίπου 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην βορειοδυτική επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα, 22 στην επαρχία Σιντχ, στο νότο, 16 στη νοτιοδυτική επαρχία Βελουχιστάν και 12 στα εδάφη των φυλών, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τμήμα του Κασμίρ που ανήκει διοικητικά στο Πακιστάν.

Συνολικά πάνω από 2.400 σπίτια καταστράφηκαν και περίπου 3.000 υπέστησαν ζημιές.
Ο στρατός εκλήθη να απομακρύνει κατοίκους από απομακρυσμένες περιοχές και να μεταφέρει τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα στους πλημμυροπαθείς. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Παντζάμπ και κάλεσε τις τοπικές αρχές να επισπεύσουν τις επιχειρήσεις αρωγής.

Πριν από τρία χρόνια, στις εκτεταμένες πλημμύρες που είχαν σαρώσει μεγάλο μέρος της χώρας, πάνω από 1.700 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους ενώ οι πλημμυροπαθείς είχαν ξεπεράσει τα 20 εκατ. ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν χαρακτηρίζουν “κήρυξη πολέμου” την εκτέλεση δύο συντρόφων τους

Πακιστάν: Πυροβόλησαν πιστούς έξω από τέμενος – 9 νεκροί

38 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε κηδεία αστυνομικού

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν για τον θάνατο 5 στρατιωτών

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε