Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πνίγηκαν Γερμανία και Βέλγιο από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας – Εικόνες αποκάλυψης

Πνίγηκαν Γερμανία και Βέλγιο από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας – Εικόνες αποκάλυψης

Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Γερμανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ στους 118 ανήλθαν οι θάνατοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου» , ανακοίνωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνηση Μαλού Ντράγερ.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Βαλλονία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως δήλωσε ο Ερβέ Ζαρμάν, κυβερνήτης της Λιέγης στο rtl. Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων.

 

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του δικτύου στην ευρύτερη δυτική Γερμανία και οι αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, να μην επιχειρούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την εκκένωση τροφίμων γηροκομείων και κέντρων αποκατάστασης, ωστόσο ήδη εννέα άτομα από τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλά ακόμη αγνοούνται. Εκτός λειτουργίας βρίσκεται και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αφήνει ελπίδες ότι πολλοί από τους αγνοούμενους είναι σώοι, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Συλλυπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Οι συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο είναι θλιβερές. Οι σκέψεις μας είναι με τους Ευρωπαίους φίλους μας, που αντιμετωπίζουν αυτήν την καταστροφή. Εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», αναφερεί σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://youtu.be/X-qHZIQY3Sg

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις