Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ποια είναι η σημασία του «Μ» στα δημοφιλή σοκολατάκια «M&Ms»

σοκολάτα

Τα «M&Ms» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ στον κόσμο. Οι θαυμαστές τους μάλιστα, ανακαλύπτουν τι σημαίνει το «m» sστο όνομα της σοκολάτας.

Η νόστιμη σοκολάτα δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ το 1941 και το σνακ έχει γίνει γνωστό για το σκληρό εξωτερικό της με το βελούδινο απαλό εσωτερικό. Πολλοί εικάζουν ότι το όνομα και τα αρχικά ήταν εμπνευσμένα από τον ήχο… «μμμ» που ακούγεται όταν τρως το σνακ, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Προφανώς το «M&Ms» και η σφραγίδα στη σοκολάτα προέρχονται από τα ονόματα των δύο ιδρυτών, του Forrest E. Mars Sr., που ξεκίνησε την Mars Inc., και Bruce Murrie.

Στη δεκαετία του 1930, ο Forrest Mars σκέφτηκε την ιδέα για το σνακ και ένωσε τις δυνάμεις του με τον Bruce Murrie, ο οποίος είναι γιος του προέδρου της Hershey’s Chocolate’s William FR Murrie. Murrie να αναπτύξει την ιδέα.

Λίγο αργότερα, τα M&Ms κυκλοφόρησαν στα καταστήματα και παραμένουν μια δημοφιλής επιλογή σνακ στα ράφια σήμερα. 

Οι θαυμαστές στο Reddit σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν τι σημαίνει πραγματικά το αρχικό όνομα και το εμπορικό σήμα. 

«Διάολε, μάθε κάτι καινούργιο κάθε μέρα», έγραψε ένα άτομο και ένα άλλο πρόσθεσε: «Αυτές είναι στην πραγματικότητα κάποιες πληροφορίες που δεν έχω ξαναδεί. Μπράβο.’  

Τα M&M έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 100 χώρες από το 2003 και μια ποικιλία νέων χρωμάτων και γεύσεων έχουν εισαχθεί τα τελευταία χρόνια. 

Το σλόγκαν «λιώνει στο στόμα σου, όχι στα χέρια σου» παραμένει επίσης επίκαιρο και περιγράφει τέλεια τη σοκολάτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις