Κόσμος

Ποιοι είναι οι πιθανοί υπουργοί Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση Ομπάμα

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου θα παραμείνει στη θέση του ο Τίμοθι Γκάιτνερ. Ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την επιτυχία της επανεκλογής του στο Λευκό Οίκο, στρέφει την προσοχή του στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών, μια από τις ισχυρότερες θέσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο νυν υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ θα παραμείνει στη θέση του έως την ημέρα ορκωμοσίας του προέδρου στις 21 Ιανουαρίου, εξ αυτού ο Λευκός Οίκος καλείται να επιλέξει τον αντικαταστάτη του, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να περάσει από το Κογκρέσο τον προϋπολογισμό και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Τίμοθι Γκάιτνερ είναι:
-Ο Τζακ Λόου, επικεφαλής προσωπικού του αμερικανού προέδρου και πρώην διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
-Ο Ερσκιν Μπόουλς ο οποίος παλαιότερα υπηρέτησε ως επικεφαλής προσωπικού του προέδρου Κλίντον και κλήθηκε από τον Ομπάμα να συμπροεδρεύσει στη διακομματική επιτροπή για τη μείωση του ελλείμματος.
-Ο Ρότζερ Άλτμαν ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον. Για τον Άλτμαν ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, λέγεται ότι από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο παρείχε συμβουλές για συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
-Ο Τζιν Σπερλινγκ διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Ομπάμα μια θέση που κατείχε επίσης και υπό τον Μπιλ Κλίντον.
-Ο Λόρενς Φινκ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο.
-Η Σέριλ Σάντμπεργκ που είναι γενικός διευθυντής στο Facebook ενώ έχει υπηρετήσει ως υπάλληλος του δημοσίου στην κυβέρνηση Κλίντον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Και… κλάμα ο Ομπάμα! (VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Ο Ερντογάν προειδοποιεί για τη δραματική πτώση της γεννητικότητας – Ανακοινώνει μέτρα κατά των ΛΟΑΤΚΙ
Ο Τούρκος πρόεδρος καταγγέλλει πολιτιστικές και ψηφιακές επιρροές που, όπως είπε, αποδυναμώνουν την παραδοσιακή οικογένεια, την ώρα που η χώρα καταγράφει ιστορική κατάρρευση του δείκτη γεννήσεων
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Τουρκία για θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό: «Η Ελλάδα αγνοεί τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου»
Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι επέβαλε στην ΕΕ χάρτη που, κατά την τουρκική πλευρά, «εισβάλλει» σε τουρκικές θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο
Αιγαίο
Ουκρανία: Το μυστικό σχέδιο Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν που αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους
Το μυστικό «ειρηνευτικό σχέδιο» ΗΠΑ – Ρωσίας, που επιβάλλει μεγάλες παραχωρήσεις στην Ουκρανία, αποκαλύπτει τη στρατηγική Τραμπ και αιφνιδιάζει τους Ευρωπαίους, γράφει η Libération
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ 5
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ 15