Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας με θέατρο μαχών το Αιγαίο βλέπει η γερμανική Zeit

Ερντογάν Αυστρία

Για έναν πιθανό πόλεμο Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο με το φυτίλι να ανάβει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει η Zeit. Η γερμανική εφημερίδα παραπέμπει στην πρόσφατη εμφάνιση του «Σουλτάνου» με κόκκινη φόρμα στη Σαμψούντα ενώπιον οπαδών του που ζητωκραύγαζαν.

Ο Γερμανός αρθρογράφος της Zeit, Μίχαελ Τούμαν, εκτιμά ότι ο πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας, ενώ τον αποκαλεί «βρόμικο». Στη συνέχεια αναφέρεται στις πρόσφατες απειλές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, όταν εμφανίστηκε με κόκκινη φόρμα στη Σαμψούντα μπροστά σε πλήθος που τον αποθέωνε, ακούγοντάς τον λέει: «Εσύ, Έλληνα, για κοίτα την Ιστορία. Κοίτα πίσω στην Ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη»…

Click4more: ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» στα ΜΜΕ της Τουρκίας

Το γερμανικό δημοσίευμα – που αναπαράγει η Deutsche Welle – επισημαίνει πως «στο Αιγαίο, τουρκικά αεροσκάφη εισβάλλουν σχεδόν καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο. Θα μπορούσε να γίνει η σκηνή ενός άλλου ευρωπαϊκού πολέμου».

«H Σμύρνη μάνα καίγεται»

Στην καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, αναφέρεται και εκπομπή του δημόσιου Γερμανικού Ραδιοφώνου Deutschlandfunk με τον τίτλο: «Όταν τα στρατεύματα του Ατατούρκ κατέκτησαν την ελληνική Σμύρνη», όπου αναφέρεται πως «η πόλη, που ήταν σε μεγάλο βαθμό ελληνική, θεωρούνταν πολυπολιτισμική. Η ειρηνική συνύπαρξη έληξε, όμως, την εποχή του τουρκικού εθνικισμού και η θρυλική κοσμοπολίτικη μητρόπολη χάθηκε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις