Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία
Φωτογραφία Αρχείου

Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά νωρίς σήμερα Κυριακή (22.10.2023) το πρωί τα διεθνή αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία, με έναν εργαζόμενο να πέφτει νεκρός, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτική πηγή.

«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο εχθρός από το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού, προκαλώντας τον θάνατο ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και τραυματίζοντας έναν άλλο», δήλωσε η στρατιωτική πηγή για τον βομβαρδισμό στη Συρία.

«Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στις πίστες προσγείωσης των αεροδρομίων τα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Έτσι, οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, επεσήμανε το συριακό υπουργείο Μεταφορών.

Η πηγή έκανε λόγο για «ταυτόχρονα» πλήγματα που προήλθαν «από τη Μεσόγειο, δυτικά της Λατάκειας, και από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν». Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό από τα διεθνή ΜΜΕ πως σκοτώθηκε άλλος ένας εργαζόμενος. Αμφότεροι ήταν μέλη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

https://twitter.com/spectatorindex/status/1715924068611043339

Το Ισραήλ είχε βομβαρδίσει ξανά αυτά τα δύο αεροδρόμια της Συρίας, λίγες ημέρες μετά το ξεκίνημα του πολέμου εναντίον της Χαμάς, έχοντας ως στόχο τους αεροδιαδρόμους καθώς αναμένονταν να προσγειωθούν εκεί αεροπλάνα που θα μετέφεραν στρατιωτικό υλικό για τη Χεζμπολάχ.

Tο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ισραηλινές επιδρομές είχαν στόχο το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συριακές αρχές είχαν επισημάνει ότι το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού εδάφους, από το 2011 όταν ξέσπασε στη χώρα ο εμφύλιος. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στοχοθετεί κυρίως θέσεις δυνάμεων που στηρίζονται από το Ιράν και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, συμμάχους της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ, αλλά και του συριακού στρατού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις