Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αν αυτές οι αναφορές ισχύουν, τότε εντείνεται ξανά ο φόβος για εμπλοκή περισσότερων χωρών στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει κατά της Χαμάς από το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν σήμερα Πέμπτη (12.10.2023) ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι, τα οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιήθηκαν στα αεροδρόμια για να αντιμετωπίσουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στόχος φέρεται να ήταν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Συρίας, για να αποτραπεί η άφιξη αεροπλάνων – πιθανότατα μεταγωγικών – από το Ιράν, που μετέφεραν όπλα και εφόδια με προορισμό τη Χαμάς ή άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μέσα σε ένα από τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Δαμασκό ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Το αεροπλάνο επιστρέφει στην Τεχεράνη.

Νεότερες πληροφορίες του Visegrád 24 αναφέρουν ότι μέσα στο αεροσκάφος που επρόκειτο να προσγειωθεί στη Δαμασκό, εκτός του Ιρανού ΥΠΕΞ, ήταν και αξιωματούχοι της Quds Force, μιας επίλεκτης δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης αλλά και αντι-αρματικοί πύραυλοι που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Με πληροφορίες από Guardian, Visegrád 24

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις