Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 20.000 ξένοι θέλουν να πολεμήσουν δηλώνει ο ουκρανός ΥΠΕΞ

Περίπου 20.000 ξένοι μαχητές έχουν δηλώσει εθελοντές για να βοηθήσουν την Ουκρανία ώστε να καταφέρει να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Συγκεκριμένα, ο Κουλέμπα της Ουκρανίας σημείωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την επίθεση που δέχεται η χώρα από τη Ρωσία ότι «επί του παρόντος, ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 20.000, έρχονται κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με τον Κουλέμπα, «πολλοί άνθρωποι απεχθάνονται τη Ρωσία» εδώ και χρόνια, αλλά δεν τολμούσαν να της αντιταχθούν. «Όταν οι άνθρωποι είδαν ότι οι Ουκρανοί μάχονται, ότι δεν κατεβάζουν τα χέρια, αυτό τους ώθησε να πολεμήσουν», πρόσθεσε.

Αν και δήλωσε ότι «κατανοεί την ανάγκη να πολεμήσουν», ο Κουλέμπα επανέλαβε ότι είναι «πιο σημαντικό» να λάβει η Ουκρανία «πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια» από τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως «για την αντιαεροπορική άμυνά της».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου την ίδρυση μιας «διεθνούς λεγεώνας» ξένων μαχητών που θα βοηθήσουν στην άμυνα απέναντι στη Ρωσία. Οι εθελοντές καλούνται να απευθυνθούν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στις χώρες όπου βρίσκονται.

Η Δανία έδωσε το «πράσινο φως» στους πολίτες της να ενταχθούν σε αυτή τη «λεγεώνα», όπως και η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας. Ωστόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας, ναύαρχος Τόνι Ράντακιν, είπε σήμερα ότι είναι «παράνομο και ανώφελο» να πάνε οι Βρετανοί να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα