Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εναντίον της Ρωσίας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εναντίον της Ρωσίας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον», τόνισε σήμερα (09.05.2023) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης.

«Εναντίον της πατρίδας μας εξαπολύεται πραγματικός πόλεμος», εκτίμησε παράλληλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που γίνονται στη Ρωσία για την Ημέρα της Νίκης.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε σημείο καμπής», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης. Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε σημείο καμπής. Η Δύση ξέχασε ότι εμείς νικήσαμε τους Ναζί, ενώ εμείς δεν ξεχνάμε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Κίνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ολιγαρχία της Δύσης [ελίτ] επιδεικνύει μίσος και ρωσοφοβία. Βλέπουμε πώς καταστρέφουν τα σοβιετικά μνημεία και πώς ενθαρρύνουν τη λατρεία των Ναζί. Θα νικήσουμε, θέλουμε ειρηνικό μέλλον», είπε χαρακτηριστικά Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος. Απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα εγγυηθούμε την ασφάλειά μας. ο ουκρανικός λαός έχει γίνει όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος Όλοι οι πολίτες στηρίζουν τους ήρωες Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία και προσεύχονται γι’ αυτούς. Είμαστε περήφανοι για όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το στρατιωτικό σας καθήκον. Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται από εσάς, το μέλλον της χώρας μας, του λαού μας εξαρτάται από εσάς», επεσήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει στη Μόσχα η παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και άλλων μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ.

Στη σημερινή επέτειο γιορτάζεται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εικόνες από την παρέλαση: 

https://twitter.com/Sentletse/status/1655842266777538560

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπάτησε από το Κρεμλίνο ως την Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

«Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, θέλουμε ένα μέλλον με ειρήνη, ελευθερία και σταθερότητα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν: 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις