Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν πτώματα σε αποχέτευση βενζινάδικου έξω από το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν πτώματα σε αποχέτευση βενζινάδικου έξω από το Κίεβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται σήμερα για 46η ημέρα, φέροντας στο φως της δημοσιότητας φρικιαστικές εικόνες από την συνέχιση των εχθροπραξιών. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο πτώματα εντοπίστηκαν σε αποχέτευση βενζινάδικου, που βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Κίεβο. 

Τα θύματα – όπως αναφέρει το AFP – έμοιαζαν να ήταν ντυμένα με πολιτικά ρούχα και στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί και στρατιωτικοί, οι οποίοι με ένα βυτιοφόρο αντλούν νερό από το εσωτερικό της αποχέτευσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το βενζινάδικο βρίσκεται στο χωριό Μπουζόβα, σε αυτοκινητόδρομο έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 

Όπως αναφέρει το AFP, γυναίκα που πλησίασε στο σημείο που εντοπίστηκαν τα πτώματα και κοίταξε στο εσωτερικό της αποχέτευσης προτού καταρρεύσει – αναγνώρισε την σορό από τα παπούτσια. «Ο γιος μου, ο γιος μου», κραύγασε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε βενζινάδικο κοντά στο Κίεβο, αλλά δεν υπάρχει πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους, Στις αρχές Απριλίου πάντως ουκρανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς στο χωριό Μπουζόβα και γύρω από αυτό, για περίπου 30 πτώματα.

Για δεκάδες νεκρούς αμάχους έξω από το Κίεβο έκανε λόγο και ο τοπικός αξιωματούχος Τάρας Ντίντιτς, μιλώντας το Σάββατο (09.04.2022) στο δίκτυο ICTV.  «Κατά τη διάρκεια της κατοχής, υπήρξαν ‘καυτά σημεία’ όπου πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν στον δρόμο Κιέβου-Ζίτομιρ. Κοντά στο χωριό Μρίγια όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο-εστιατόριο “Babouchkine Sad”, μια δεκαριά ιδιωτικά αυτοκίνητα πυροβολήθηκαν με ανθρώπους στο εσωτερικό» δήλωσε. Πρόσθεσε δε ότι: «Κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Μπουζόβα, βρέθηκαν άμαχοι σε μία τάφρο. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπουζόβα στη διάρκεια πυρών με άρμα μάχης εναντίον ενός σπιτιού». 

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις