Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έχουμε επαρκή στοιχεία για την σφαγή στην Μπούτσα» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Μπούτσα
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Κι ενώ οι τραγικές εικόνες που καταγράφηκαν στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα οδήγησαν τη Δύση στην ενεργοποίηση νέου πακέτου κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας -με τη Μόσχα να αρνείται τα πάντα- ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας και επικεφαλής διπλωματικός σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ιγκόρ Ζόφκα, προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη «σφαγή» αμάχων, παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς που κάνουν λόγο για ψευδή στοιχεία.

Ο Ιγκόρ Ζόφκα εστίασε στις περιοχές που στοχεύει το Κρεμλίνο κι έκανε ειδική αναφορά στα ανατολικά της Ουκρανίας που πλήττονται στη δεύτερη αυτή φάση του πολέμου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η αντίσταση συνεχίζεται στη Μαριούπολη και άφησε να εννοηθεί ότι οι Ρώσοι δεν έχουν επιτύχει τους στόχους τους. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η πλευρά Ζελένσκι παραμένει ανοιχτή σε διπλωματική λύση.

Όπως ανέφερε ο Ουκρανός σύμβουλος στον ΣΚΑΪ, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται μετά την αποτυχία τους να κατακτήσουν το Κίεβο και τα βόρεια της χώρας, συγκεντρώνοντας τώρα τον στρατό τους στην περιοχή του Ντονμπάς και γύρω από το Χάρκοβο.

Click4more: Τάγμα Αζόφ: «Οι Ρώσοι έριξαν χημικά όπλα με drone στην Μαριούπολη»

Επιπλέον σημείωσε πως βρίσκονται στην 47η ημέρα του πολέμου και οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει κάποια σημαντική νίκη οπότε σε αυτές τις περιοχές θέλουν να καταγράψουν κάποια συμβολική νίκη.

Τέλος, ερωτηθείς για την αντίσταση των Ουκρανών, ο Ζόφκα ανέφερε πως ο πόλεμος στο Ντονμπάς είναι στον 8ο χρόνο, εξηγώντας πως από το 2014 η Ρωσία έχει κατακτήσει κάποια μέρη εκεί και θέλει να καταλάβει όλο το Ντονμπάς. «Είμαστε προετοιμασμένοι μετά από 8 χρόνια, οι καλύτερες δυνάμεις μας είναι εκεί και είναι έτοιμες για πιθανή επίθεση των Ρώσων εκεί και σαφώς θα κερδίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις