Σάββατο, 2 Μαρ.
14oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και από τη Βρετανία στις κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και από τη Βρετανία στις κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στο στόχαστρο της Βρετανίας βρέθηκαν και οι κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς τα ονόματά τους εντάχθηκαν στον κατάλογο των κυρώσεών της, ώστε να στοχοποιηθεί ο τρόπος ζωής αυτών που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση των περιορισμών.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του πολέμου έχει οδηγήσει τη Βρετανία, την ΕΕ αλλά και τις ΗΠΑ να επιβάλλουν πολλά πακέτα κυρώσεων κατά της ελίτ της Μόσχας, ακόμη και στις κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε μια λίστα μαζί με βασικές βιομηχανίες της χώρας. 

Με βάση την επικαιροποίηση του βρετανικού καταλόγου κυρώσεων που ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή (8.4.2022), «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία των ενηλίκων θυγατέρων του Πούτιν, της Κατερίνα Τιχόνοβα και της Μαρία Βορόντσοβα, καθώς και της Σεργκέγεβνα Βινοκούροβα, κόρης του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Και στις τρεις επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Το πακέτο πρωτόγνωρων κυρώσεών μας πλήττει την ελίτ και τις οικογένειές τους, ενώ υποβαθμίζει τη ρωσική οικονομία σε μια κλίμακα που η Ρωσία δεν έχει ξαναδεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Η Βρετανία δήλωσε επίσης ότι η ανάλυσή της καταδεικνύει πως η Ρωσία οδεύει προς τη βαθύτερη ύφεσή της από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η Βρετανία εκτιμά ότι το 60% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας έχει ‘παγώσει’ ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων.

Χθες, το Κρεμλίνο, που υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η κίνηση σε βάρος των θυγατέρων του Πούτιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις