Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μπλόκο» στην είσοδο των Ρώσων στο Κίεβο – Έκλεισαν τις δύο κύριες οδούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μπλόκο» στην είσοδο των Ρώσων στο Κίεβο – Έκλεισαν τις δύο κύριες οδούς

Οι Ρώσοι μπορεί να έχουν κυκλώσει το Κίεβο, ωστόσο ωστόσο οι δύο κύριες διαδρομές προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας φέρεται να έχουν μπλοκαριστεί.

Την είδηση μεταδίδει το CNN το οποίο επικαλείται ενημέρωση από τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Ολεξάντρ Χρούζεβιτς, αναπληρωτή αρχηγό του γενικού επιτελείου, οι ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείπερου – που χωρίζει την πόλη από βορρά προς νότο – έχουν σταματήσει. 

«Από σήμερα, ο εχθρός έχει σταματήσει σε απόσταση σχεδόν 70 χιλιομέτρων από τη δεξιά όχθη της πόλης, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση πυρών, εκτός από βολές ρουκετών. Στην αριστερή όχθη, η προέλαση έχει επίσης ανακοπεί. Ο εχθρός βάλλει κυνικά κατά των υποδομών μας. Αλλά οι κύριοι τρόποι επίθεσης έχουν μπλοκαριστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας έκανε γνωστό ότι σκότωσε τον Ρώσο αντιστράτηγο Αντρέι Μόρντβιτσεφ. Αν επαληθευτεί η η πληροφορία θα πρόκειται για τον πέμπτο Ρώσο στρατηγό που χάνει τη ζωή του στο πεδίο της μάχης.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε εγκαταστάσεις του στρατού στη νότια πόλη Μικολάεφ  σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται το AFP.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο πολλά χωριά στην περιοχή έχουν καταληφθεί και η πόλη δέχθηκε σφοδρά πυρά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις