Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων! «Κόλαση» εκρήξεων στο Κίεβο μόλις τελείωσε ο πρώτος

Εισβολή στην Ουκρανία
Φωτογραφία Reuters

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ήταν «δύσκολες», σύμφωνα με τον σύμβουλο του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Μικαήλ Ποντολιάκ, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες και δήλωσε στο Twitter πως «δεν υπάρχουν ακόμη τελεσίγραφα. Δυστυχώς η ρωσική πλευρά είναι ακόμα εξαιρετικά προκατειλημμένη».

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών επέστρεψαν στη βάση τους και μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, ο επόμενος γύρος των συνομιλιών αναμένεται να διεξαχθεί σε 48 ώρες, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

«Τα μέρη όρισαν μια σειρά θεμάτων προτεραιότητας, στα οποία όρισαν ορισμένες λύσεις. Για να μπορέσουν οι αποφάσεις αυτές να έχουν κάποιες δυνατότητες προσαρμογής σε υλικοτεχνικές λύσεις, οι αντιπροσωπείες πηγαίνουν στις πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Ουκρανίας, Ukrinform.

O επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ πως «εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι ότι (εμείς) συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Υπάρχει μια τέτοια συμφωνία».

Εκρήξεις μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων

Λίγη ώρα μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων και συγκεκριμένα στις 6:40 μ.μ. (τοπική ώρα), ακούστηκαν αρκετές μεγάλες εκρήξεις στα ανατολικά του κέντρου της πόλης του Κιέβου.

https://twitter.com/yahyaaliyar_/status/1498342127939604484

Σύμφωνα με το CNN, ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που ακούστηκαν σήμερα. Τις εκρήξεις ακολούθησαν ήχοι από σειρήνες σε όλη την πόλη.

Οι 4 όροι του Πούτιν σε Μακρόν για να σταματήσει τον πόλεμο

Επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (28.2.2022) ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η οποία κράτησε περίπου 1,5 ώρα, σύμφωνα με το RT, με τον Ρώσο πρόεδρο να επαναλαμβάνει τους 4 όρους που θέτει για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

  • Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις